8. kolo
20.10.2007 18:00 CET
4 : 4
(2:1)

Reportáž

Osmigólová přestřelka v Římě neměla vítěze

Utkání na Olympijském Stadionu, do kterého vstupoval jako favorit AS Řím, začalo ve velkém tempu. Diváci se při něm určitě nenudili - padlo totiž osm branek. Bohužel pro domácí se body nakonec dělily.

Hned ve druhé minutě kopala Neapol volný přímý kop. Centr našel Zalayetu, který prodloužil na Lavezziho, ten se v zakončení nemýlil a poslal Neapol do brzkého vedení. Rychlá inkasovaná branka domácí nabudila a na gólmana Iezza se hrnul jeden útok za druhým. Povedenou akci předvedl Cicinho, který pěkným centrem našel ve vápně Giulyho. Ten ale mířil nad hostující branku. Neapol se snažila odpovědět, ale akci Zalayety zlikvidoval Mexés.

Vyrovnávací branka přišla ve 30. minutě, kdy v pokutovém území nešetrně zasáhl Paolo Cannavaro a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Totti se nemýlil a srovnal na 1:1. Neapol se sice dostala pod mírný tlak, ale střely Pizarra, Mexése a De Rossiho branku hostů neohrozily. Do konce prvního poločasu moc nezbývalo, ale domácí stále tlačili a Neapol se bránila zuby nehty. Ve 42. minutě se napřáhl Totti, ale jeho prudkou ránu Iezza vyrazil. Mič se dostal k Perrottovi, který pohotově vypálil, na jeho střelu už Iezzo nedosáhl, a tak se Řím dostal do vedení. Tento stav vydržel do konce prvního poločasu.

Do druhé dějství vstoupila Neapol stejně dobře, jako do toho prvního. K velkému sólu se nadechl slovenský reprezentant Marek Hamšík, prokličkoval pokutovým územím a obstřelil brankáře Curciho. Hosté opět vstřelili rychlý gól a začínalo se od začátku. Neapol měla velký tlak, ale nedokázala z něj nic vytěžit. Domácí se pomalu oklepávali a začali trestat. De Rossi se v 52. minutě postavil k trestnému kopu a z 25 metrů překonal brankáře Iezza – 3:2. Neapol se ale nevzdávala a za svojí snahu byla odměněna. Walter Gargano si udělal prostor a překvapil Curciho střelou z 30 metrů, která vymetla horní růžek.

Poté se do několika slibných příležitostí dostal střídající Vučinič, ale žádnou neproměnil a stav byl stále 3:3. V 80. minutě ale před pokutovým územím fauloval Marek Hamšík. K míči se postavil David Pizarro a po nešťastné teči jednoho z hostujících obránců se mohl radovat z gólu. Do konce zbývalo něco přes deset minut a vypadalo to, že si domácí udrží vedení. Jenomže s tímto faktem se nechtěla smířit Neapol a po pěti minutách se z vyrovnávací branky mohli radovat hostující fanoušci. Po přímém kopu se hlavou přesně trefil Zalayeta. V nastavení měl ještě příležitost střídající Calais, kterého pěkně našel Hamšík, ale jeho střela šla mimo. Na druhé straně ještě pálil Totti, ale jeho trestný kop zastavila zeď a následná hlavička Vučiniče byl z ofsajdového postavení.

Domácí AS tak s nováčkem ztratilo dva body a zřejmě přijde o druhé místo, předstihnout jej můřou Juventus, Fiorentina i FC Janov. Neapol je v tuto chvíli šestá.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Anglan

Doufam ze AS v čele nafoukanym Tottim prohraji !AS

Reagovat
Slejdy

v to muzes jen fakt doufat ty kryple

Reagovat
HOST*Anglan

Jooo neni to sice prohra , ale tez me to potesilo!!!!!

Reagovat
HOST*vlk

zapomneli tady napsat ze Neapol za stavu myslim 2:2 nastrelila brevno Lavezzim a myslim ze gol DeRossiho nebyl z trestniho kopu ale normal ze hry pokud se tedy nepletu..Curci ten gol na 3:3 mnel mit nechapu jak to nemohl chytit

Reagovat
Slejdy

jj dal brevno .. gol de rossiho byl normalne ze hry strela z dalky ... jn a na ten gol mel nevim co delal ...

Reagovat
Slejdy

K velkému sólu se nadechl slovenský reprezentant Marek Hamšík, prokličkoval pokutovým územím a obstřelil brankáře Curciho .. tak to jo z tohoto seru .. tady to asi nekdo videl zive

Reagovat
HOST*vlk

je videt ze autor ten zapas mnel opravdu zmaknutej

Reagovat
HOST*vlk

no stejne si myslim ze obrany a hlavne brankari si vybrali spatnej den..ale ten prvni gol Neapolu byl vystavni ten to teda trefil..sem se divil proc to AS porad cpalo pres stred kde to bylo prehusteny..

Reagovat
HOST*Anglan

Trochu se vam hra o titul zkoplikovala co ????

Reagovat
Slejdy

co delas paneboze zbyva jeste kotel kol

Reagovat
HOST*Forza Inter

To máš pravdu, aspoň bude vaše ztráta na konci větší.

Reagovat
HOST*kapr

si trapák

Reagovat
HOST*

A ty si debil a neměl bys náhodou fandit Juve a AC, ty mají ty kapry zmáknuté.

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*vlk

podle toho vyplazeneho jazyku te odhaduji tak do 15 let..bez radsi onanovat do koupelny a nezapomen za sebou zamknout..

Reagovat
HOST*Anglan

Ty to nejak znas !

Reagovat
M11

sakra... takovy match a ja zrovna nebyl doma... ztrata pro as ale stale je moc kol pred namy... nebojte...na inter to tak dojde...

Reagovat
M11

nami

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele