32. kolo
05.04.2008 18:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

AS Řím - FC Janov 3:2

AS Řím nakonec dokázal porazit FC Janov a díky vítězství 3:2 se prozatím dotáhne na FC Internazionale na rozdíl jednoho bodu. Římané nabyli v prvním poločase dvoubrankové vedení, avšak v tom druhém jej dokázali během 60 sekund ztratit. Římanům zařídil tři body v 80. minutě z pokutového kopu Daniele De Rossi.

AS Řím již potřeboval morální vzpruhu. Nejprve remizoval na Cagliari 1:1 a poté přišla domácí porážka od Manchesteru United. Giallorossi navíc zužují zranění – Francesco Totti, Matteo Ferrari a Alberto Aquilani jsou na marodce, zatímco David Pizarro má stopku. FC Janov vyhrál svá poslední dvě utkání a "Capocannoniere" Marco Borriello hraje ve skvělé formě. Dnes se však netrefil.

V úvodních 50 sekundách trefil Mirko Vučinič boční síť a Daniele De Rossi vypálil z přímého kopu jen kousíček nad. Poté ještě obdržel Rodrigo Taddei luxusní pas od Ludovica Giulyho, ale zhruba ze sedmi metrů přestřelil. Brazilský fotbalista se však dočkal ve 14. minutě. Max Tonetto podnikl jeden ze svých typických úprků po lajně a poslal do vápna nadýchaný centr, jímž našel přímo Taddeie. Ten vypálil a jeho střela byla zblokována, vzápětí se však dostal k dorážce, ze které se nemýlil. O tři minuty později navýšili Giallorossi svůj náskok. De Rossi přihrál Vučiničovi, který se obtočil okolo obránce, nerozpakoval se a napáli míč přímo do pravé šibenice. Byla to opravdu úžasná branka téměř z dvaceti metrů, navíc Vučiničovou slabší levou nohou.

Poté již začali vystrkovat růžky hosté a Doni musel vytáhnout skvělý zákrok na střelu Borriella. Poté se snažil překvapit domácího brankáře střelou z dálky Jurič, ale nemířil přesně. Janované se dostávali zpět do hry po příšerném startu. Zhruba po půlhodině hry se zranil Danilo a na jeho místo přišel Julio Leon. Hosté si nyní vytvořili mírný tlak a Marco Borriello opět otestoval Doniho. Marco Rossi se dožadoval penalty po zákroku Cristiana Panucciho, který však prokazatelně trefil míč.

Ve druhém poločase pokračoval nápor Janova. Domenico Criscito se napřáhl z 35 metů a Doni musel proti jeho parádní střele zasahovat. V 58. minutě vstřelili hosté kontaktní gól. Nebyl příliš odlišný od první branky Rodriga Taddeie. Fabiano našel zpětnou přihrávkou Borriella, který okamžitě vypálil. Jeho střelu Doni vyrazil jen k Rossimu, jenž s přehledem trefil odkrytou svatyni. Stadio Olimpico zasáhla druhá rána hned o méně než 60 později. Leon si narazil s Borriellem a nikým nehlídaný uháněl kupředu. Před velkým vápnem vypustil dělovku, která skončila v Doniho brance.

Domácí se probudili a také se vrhli do útoku. Rubinho musel likvidovat slibné pokusy Vučiniče a De Rossiho. Poté se ještě musel vytáhnout na velmi solidní přímý kop v podání Cicinha. Z nařízeného rohového kopu se dostal do zakončení Vučinič a zadáci Janova museli odkopávat z brankové čáry. Poté si Marco Borriello vyšlápl ve vápně na Rodriga Taddeie, byl oceněn žlutou kartou, díky čemuž si nezahraje v příštím utkání proti Turínu, a sudí Banti nařídil penaltu. Její exekuce se při absenci kapitána Tottiho ujal De Rossi a ujal se jí na jedničku. Žádné umístění – vypálil dělovku rovnou pod břevno a rozjásal domácí fanoušky. Jeho oslava branky byla extatická. Oběhl celý stadion a líbal přitom dres AS Řím. Zatímco ve tváři nervózního Tottiho na tribuně byla vidět značná úleva. Na konci utkání již jen byl vyhoštěn trenér hostí Gian Piero Gasperini na tribunu, jelikož nedokázal zklidnit své vášně. AS Řím tak slaví velmi cenné vítězství 3:2.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

čeká nás horká půda římského Olympijského stadiónu. Šanci na slušný výsledek máme, byť ale velmi malou. Favoritem je jasně domácí AS Roma. Ale překvapit můžeme. Tip 1:1. FC JANOV !!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Italská liga je ubohá a největší ubožák hraje v AS PIZZARO,neuměj unést porážku,machrovali,že se nemůžou dočkat než vyřaděj Manchester a místo toho,přišla jen realita,tak se PIZZARO pustil do výhružek,ať tu homokládu někdo rozseká

Reagovat
smazaný uživatel

velmi inteligentní příspěvek .. navíc, pokud chceš někoho kritizovat, tak by bylo dobré vědět jak se jmenuje .. v AS Řím žádný PIZZARO nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,určitě jsem to trochu přehnal.Ovšem na Pizzara názor neměním,ať ho někdo sestřelí a to tak aby si už nezahrál...A pane Thorres v AS Řím hraje v záložní ředě David Pizzaro a ubohej je v tom,že neumí přiznat porážku a když prohráli s United v champions league,místo toho,aby řekl třeba...Manchester hrál dobře,tak prohlásil,že Ronaldo je arogantní a nafoukaný blbec,protože svýma kličkama co dělá protihráčům je zesměšňuje a až bude odveta tak to tak nenechá...tak kde to jsme???Takovej Č---K nemůže hrát přece fotbal,jestli myslíš,že ano,tak se ti omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, jeho reakce na Ronalda nebyla z těch nejlepších, ale jinak David je dobrý fotbalista... já vím, že tam hraje, však tomu klubu fandím .. jenom narážim na to, že se jmenuje David Pizarro a ne Pizzaro ( celým jménem David Marcelo Cortes Pizarro )

Reagovat
smazaný uživatel

Ok,tak se nezlob,za ten můj příspěvek,kterej jsem trochu přepísknul

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel jsme těsně prohráli. Nedá se nic dělat, nebyli jsme favoritem, tak to tolik nebolí a jdeme dál !!! FC JANOV !!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele