24. kolo
24.02.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím - ACF Fiorentina 1:0

AS Řím si připsal veledůležitou domácí výhru nad Fiorentinou. Vítězství 1:0 zařídil pro Giallorossi pravý bek Cicinho, který v závěru utkání dostal také červenou kartu po druhém žlutém faulu.

AS Řím stáhl náskok Interu na devět bodů. Nerazzurri totiž pouze remizovali na půdě janovské Sampdorie a ukázali, že i "nezastavitelný" Inter může klopýtnout. Kromě toho si Římané pojistili svou druhou pozici, když třetímu Juventusu odskočili na rozdíl čtyřech bodů.

Ikona AS Řím, kapitán Francesco Totti, zlomila klubový rekord. Tento zápas byl pro něj 386. v dresu AS Řím a pokořil tak v počtu startů za AS klubovou legendu Giacoma Losiho, který byl doposud držitelem rekordu.

Nyní již k zápasu. Lépe odstartovali hosté. Alessandro Gamberini zakončoval v perfektní pozici hlavou na zadní tyč, avšak Doni jej panteřím skokem vychytal. Několik minut poté Franco Semioli naservíroval Adrianu Mutuovi míč do pozice, ve které se mohl Doniho zeptat: "Kam to chceš?" Mutu však svou příležitost trestuhodně zahodil. Na druhé straně měl příležitost Mirko Vučinič, ale netrefil ideálně.

Domácí se začali již více tlačit do útoku a v zadáci Violy měli o zábavu postaráno. Nejprve Alessandro Gamberini skvělým obranným zákrokem zastavil pronikajícího Tottiho a poté Sebastien Frey zlikvidoval Cicinhovu dělovku mířící pod břevno. Chvíli nato obelstil Adrian Mutu ofsajdovou past domácích a uháněl sám na Doniho. Brazilský brankář však rumunského kanonýra výtečně vychytal. Doni při zákroku zranil soupeřova útočníka a Mutu musel střídat. Na hřiště se dostala nová lednová posila Violy Ndiaye Papa Sajgo.

Deset minut po startu druhého poločasu domácí konečně rozjásali téměř plné Stadio Olimpico. Velkou měrou se na brance podílel Mirko Vučinič, který se dostal s balónem až do pokutového území hostí a jeho následnou tvrdou střelu vyrazil Frey pouze k Cicinhovi. Brazilec měl pozici jednoduchou a s přehledem skóroval. Nicméně Francesco Totti stál ve sporné pozici a možná se jednalo o ofsajd. Viola se z branky okamžitě oklepala. Zdravko Kuzmanovič napřáhl z dvaceti metrů a Donimu se nad hlavou jen zaklepalo břevno. Výborný zákrok si připsal Sebastien Frey, jenž vychytal Tottiho v souboji jeden na jednoho. V závěru utkání již viděl jen hrdina zápasu, brazilec Cicinho, žlutou kartu, bohužel pro Giallorossi již druhou a odcházel do kabin o několik sekund před ostatními.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hubená, ale důležitá výhra pro AS Roma. Jinak nechápu, proč se objeví údaj o počtu diváků u jiných utkání 24.kola a u tohoto NE ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele