22. kolo
18.04.2007 17:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AS ŘÍM UKONČIL SÉRII INTERU

Korunovace staronového italského šampiona se odkládá. Suverénní lídr Serie A Inter Milán doma prohrál s druhým AS Řím a vedle dnešních oslav titulu přišel rovněž o letošní ligovou neporazitelnost. I před výhru 3:1 jsou šance klubu z hlavního města pouze teoretické...

Úvod zápasu rozhodně nebyl z těch nejnudnějších, na první gólovou příležitost se však čekalo až do 20. minuty. V ní vypálil Totti a Julio Cesar vyrazil jenom k dobíhajícímu Perrottovi, jehož dorážku z prázdné brány vyhlavičkoval Maicon. Domácí brankář měl rozhodně více práce, než jeho protějšek Doni. Ve 24. minutě musel likvidovat pokus Wilhelmssona, rána Perrotty a trestný kop Chivua poté prolétla těsně kolem levého horního rohu. Inter byl na střely přece jenom skromnější, hodně aktivní byl Stankovič, který se nenechal otrávit dvěma neúspěchy z úvodní dvacetiminutovky a v 37. minutě parádní ranou orazítkoval břevno. Brankovou konstrukci trefili i hosté, ve 41. minutě napřáhl Mancini a jeho dělovce pomohl na břevno s vypětím všech sil Julio Cesar.

AS se nakonec gólové odměny za svou aktivitu přece jenom dočkalo. Těsně před poločasovým hvizdem vydláždil Daniele De Rossi pěknou uličku na Chivua, rumunský obránce předložil míč Perrottovi a ten měl před prázdnou bránou již snadnou úlohu - 0:1.

Inter po změně stran přidal a už v první minutě měl blízko k vyrovnání Stankovič, po přihrávce Figa mířil dobře do protipohybu Doniho a jeho gólovou střelu nechtěně zastavil spoluhráč Adriano. Brazilský útočník však svůj přehmat brzy napravil. V 50. minutě si v pokutovém území zpracoval pas od Ibrahimoviče, počkal si, až se k němu přiblíží Doni a pak bez jakéhokoliv kontaktu upadl. Rozhodčí Trefoloni mu jeho kousek zbaštil a kopala se penalta. K její exekuci se postavil Materazzi a s přehledem proměnil - 1:1.

Nesprávně nařízená penalta hodně ovlivnila následující minuty, hosté cítili křivdu a vypadli z tempa. V 57. minutě za to málem zaplatili. Po centru Maicona hlavičkoval Adriano, Doni fantasticky vyškrábl na roh a následnou dorážku Cambiassa zblokoval jeden z římských obránců.

Inter byl lepším týmem, na prudkou přihrávku Stankviče nedosáhl Ibrahimovič. V 69. minutě pak srbský záložník místo centru volil střelu a Doni měl co dělat, aby vyrazil na roh. V 71. minutě mířil nad Ibrahimovič, o deset minut později pak střílený centr Maicona proletěl těsně vedle pravé tyče. Publikum na San Siru vyhlíželo druhý gól v síti římského klubu a těšilo se na mistrovské oslavy, v 89. minutě ho však šokoval Totti. Kapitán klubu z hlavního města vypálil z trestného kopu, jeho ránu ve zdi tečoval Figo a Julio Cesar se mohl jenom smutně ohlédnout - 1:2.

Inter vrhl všechny síly do útoku a ve druhé minutě nastavení měl blízko k vyrovnání Figo, který mířil z první těsně mimo. Definitivní rzhodnutí pak přinesla pátá minuta nastavení. Středem hřiště se prokličkoval De Rossi a ke skórování vybídl Cassettiho, jehož střela se odrazila od tyče potřetí za záda Julia Cesara.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (40)

Přidat komentář
Slejdy

uz ted se tesim...pokud vyhrajem ze Sienou ted tak tam musime vyhrat..myslim si ze Inter na Sampdorii ztrati uz body

Reagovat
HOST*Peťan

už se hodně těším na šlágr kola!! myslím, že už bysme měli tu sérii interu přerušit a ukázat jim jak se hraje krásnej fotbal a kdo je v itálii pánem aspoň pro tenhle zápas!!! Výhra AS Řím!!! Forza Giallorossi!

Reagovat
HOST*FiliP

1:2

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
Shevchenko

1:1

Reagovat
HOST*Peťan

bude to báječný zápas, týmy hrajou v pohodě ale AS tady může všem ukázat že právě oni hrajou nejhezčí fotbal v Itálii. inter VS AS Řím 0:3 !!!!!!!! Forza Giallorossi

Reagovat
smazaný uživatel

v taktomto zápase ťažko povedať..ale internacionalisti asi vyhrajú..

Reagovat
HOST*

Dneskas to vidim na jasnou vyhru Interu,ktery zapas zmeni v exibici,protoze Inter je proste ne!!!!!!!!!!!!!!§

Reagovat
HOST*Dom

Jasná výhra Interu a aby to náhodou nebylo 7:1

Reagovat
Antijuve

Zase ty namachrovaný kecy fanoušků AS stejně jako před zápasem s Manu a jak to dopadlo.Inter dneska slaví titul půjde jenom o to kolik dostanou kousků.

Reagovat
smazaný uživatel

(Adriano-Totti, Mexes, Totti, Perrotta, Totti)...a klid!

Reagovat
satan_666

jasná dvojka, inter je trapnej...

Reagovat
Pharrell

jj Inter je trapnej,ale vede ligu o 16 bodu ze

Reagovat
HOST*joshua

Roma Inter zatím 1:0

Reagovat
HOST*ital

No comment!Nejčistší mužstvo na světě

Reagovat
HOST*říman

hraje taddei???

Reagovat
HOST*ital

Slááááááva!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhera kluci!!!! 1:3 je prijatelnej vysledek TOTTI si jde pro zlatou kopacku! 21 golu

Reagovat
HOST*FERO AS

antijuve...no co je chruno??? dufam ze ti to zapchalo hubu ....cmuk FORZA ROMA

Reagovat
Antijuve

Nauč se psát ať to jde aspoň přečíst a je to jedno titul stejně patří nám a že jste nás po dlouhé době porazili to mě fakt neštve aspoň ať máte z něčeho radost když už jste nic pořádného nevyhráli.

Reagovat
HOST*

italský pohár jste ještě nevyhráli! Momentálně AS nešaháte ani po kotníky, tak se prober!

Reagovat
Antijuve

Koukám že jeden zápas dělá divy hned jste nejlepší.....tuhle sezonu to je na zápasy 1:1 ale v tabulce jste daleko za Interem......V tomhle zápase Interu skoro o nic nešlo ale pohár je něco jiného tam máme o co hrát to bude úplně jiný zápas.

Reagovat
HOST*madridcan

hoci nefandim ani jednemu z timov,som spokojny,ze rim vyhral!!!Nemam rad inter,skoda,ze si vybudoval taky naskok,lebo radsej by som romu videl na 1.mieste

Reagovat
HOST*Barceloncan

AS RIM je tuto sezonu najkvalitnejsie muzstvo SRIE A!!!!

Reagovat
Antijuve

To snad nemyslíš vážně jednou nás porazíte a hned jste nejlepší prober se!!!

Reagovat
Slejdy

mlc ty zmrde ma pravdu

Reagovat
Antijuve

Než něco napíšeš tak se nejdřív zeptej rodičů jak se máš chovat takovým jako ty by měl být internet nepřístupný asi tvůj intelekt moc velkých výšin nedosáhl.

Reagovat
HOST*R9

Reagovat
HOST*ital

Že to nešlo dřív... Mohlo se o ten titul ještě bojovat.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*FERO AS

kde si sa docital ze som napisal ze sme najlepsi??? ale ked ti mam pravdu povedat tak ano AS je lepsie ako INTER(aspon v mojich ociach)ale musim pochvalit Adriana ...dnes podal dobry herecky vykon...tucny vypaseny brav FORZA ROMA...NERRZURRO BASTARDO !!!!

Reagovat
Antijuve

To on umí jako ostatně většina hráčů světa a podle tabulky a posledních asi 4.zápasů jsme lepší než to vaše slavné AS takže proto říkám tato prohra mě fakt mrzet nemusí.

Reagovat
Antijuve

Myslím zápasů mezi Inter a AS jsem to blbě napsal.

Reagovat
smazaný uživatel

o to víc nás to těší, když jsi tady žvatlal, že nás suveréně porazíte jako vždy (jak hovoří vzájemné zápasy). A ejhle, kosa narazily na kámen...

Reagovat
Antijuve

Kolikrát jste nás v posledních 3.letech porazily to by mě zajímalo asi po druhé nebo možná jednou to jste fakt lepší třeba se koukni na minulý zápas kdo vyhrál Inter a tak to bude i dalaších pár let vy budete koukat na naše záda a budete šťastný za jeden vyhraný zápas já vám to přeji aspoň něco že?

Reagovat
smazaný uživatel

každá serie jednou končí, Ale to je nádhera že zrovna s AS Řím

Reagovat
Slejdy

proste krasa inter je cely na ho hovno

Reagovat
Antijuve

To jo no jsme strašně na hovno ale jsme první a to mě stačí.

Reagovat
Slejdy

no tak ty si potom hruby ale

Reagovat
Antijuve

Ten zápas s AS jsme byly na hovno,ale jinak to jde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele