10. kolo
29.10.2005 20:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 3:1

Až v desátém kole Serie A hráči Juventusu zjistili, jaké to je, odcházet z utkání se svěšenými hlavami. A to navíc po dosti jednoznačném průběhu. Postaral se o to hlavní a dá se říci i jediný pronásledovatel dosud suverénních Bianconeri - AC Milán.

V obraně domácích Rossoneri se po zranění objevil Alessandro Nesta, drobných šrámů se zbavil i Paolo Maldini, naopak stále chyběl Andrej Ševčenko. V útoku se tak objevili v dobré formě hrající Alberto Gilardino a po dlouhodobém zranění opět fit Pippo Inzaghi. Jen na lavičce zbylo místo na Vieriho, český reprezentant Marek Jankulovski se bohužel ani na lavičku nevešel. Na druhé straně se vrátili Patrick Vieira se Zlatanem Ibrahimovičem, zraněného gólmana Abbiatiho nahradil Antonio Chimenti.

Po tradičním oťukávání a akcích zakončených nepřesností ještě ve středu pole udeřili domácí, ve 14. minutě vypálil Clarence Seedorf, Vieira míč tečoval a ten obloukem zapadl za záda bezmocného Chimentiho. Na nejdůležitějším místě na hřišti, uprostřed, měli navrch domácí, z čehož pramenily další šance a ve 26. minutě i zasloužený druhý gól. Thuram fauloval Kaká, dostal žlutou kartu, Pirlův přímý kop způsobil zmatky ve vápně Juve, Gilardino ještě v šanci neuspěl, ale míč se dostal ke Kaká a brazilský záložník akrobaticky zavěsil - 2:0.

I třetí branku zařídil Kaká, když jej 25 metrů od branky fauloval Emerson. Sice vyvázl bez karty, rozhodčí však zřejmě tušil, že trest přijde. Z přímého kopu napřáhl Andrea Pirlo a Chimenti se asi dlouho červenal, že mu přízemní střela prošla do branky.

Gólman hostí se z chyby nepoučil a deset minut po návratu z kabin mohl zavinit další gól, opět z přímého kopu pálil Pirlo, tentokrát Chimenti se štěstím zachránil. Pochodující nervy neudržel na uzdě Ibrahimovič a jeho potyčku se Stamem ocenil sudí žlutými kartami. Když už to vypadalo, že víc zajímavého souboj titánů nepřinese, přišlo snížení. Vieira krásným lobem poslal za obranu krajana Davida Trezegueta a ten propálil Didu - 3:1.

Do konce chybělo 14 minut, mnozí fanoušci červenočerných si jistě vzpomněli na loňské finále Ligy mistrů, kdy Milán ztratil třígólové vedení nad Liverpoolem. Nebezpečí si uvědomili i sami hráči, dostali se pod tlak, tentokrát to však zvládli. Hosty už do žádné vážnější šance nepustili, uhlídali zasloužené vítězství a v tabulce se svému soupeři přiblížili už na dva body.

Autor: Petr Starý

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*

FORZA MILAN!!!

Reagovat
HOST*Porky

Věřim juve. Výsledek 0:1

Reagovat
HOST*michal

ok

Reagovat
HOST*michal

Můj tip: 2:1(Sheva,Inzaghi-Nedvěd)

Reagovat
HOST*Michal

jak si můžeš dovolit psát za mě ty trubko AC:Juve 0:1(Mutu)

Reagovat
HOST*michal

Reagovat
Shevchenko

1:0 (Sheva)

FORZA MILAN!

Reagovat
sansiro

Jaký máš nick na acmilan.cz, andrej?

Reagovat
HOST*

Jo

Reagovat
Shevchenko

to jsem já, ale nebyl jsem registrovaný

Reagovat
sansiro

Tak toto bude lahůdečka! Věřím v 1:0! FORZA MILAN PER SEMPRE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hmmmmm ani ac nezastavy,juve da vzdy gol a 2 nedostane takze najviac moze byt x

Reagovat
smazaný uživatel

Pani vidno ze ste amateri ved to je jasne AC MILANO

Reagovat
sansiro

Sheva prý nakonec hrát nebude

Reagovat
HOST*Barca

Tak docela mazec o přestávce 3:0.

Reagovat
sansiro

MILAN PER SEMPRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
sansiro

MILAN SIAMO NOI !

Reagovat
smazaný uživatel

no caute chalani.kukal som tento zapas z velkym trapenim.chimenti 3 brankar juve vazne posral cely zapas juve.prvy gol bol neviem kde vybehnuty ale gol bol pekny,2 gol AC moze dakovat rozhodcovy ktory odpiskal faul na kaka ktory absolutne nemaly byt,3 gol priama strela na chimentiho ale tipek asi zaspal a lopta mu presla pomedzi ruky.60 minuta AC moze opet dakovat rozhodcovy ze nedal nestovy 2 zltu kartu po umyselnom nakopnuti mutua uz po pisknu rozhodcu.70 minuta-radsej som odysiel ako sa jebnuty gatuso vala nezmyselne na zemi-----------dakujem rozhodcovy a panovy brankarovy chimentimu vazne dikes

Reagovat
Shevchenko

Nevymlouvej se!

Reagovat
smazaný uživatel

hh ze nevymlouvej se keby si to vydel tak ako fanusik by si uznal ze AC mrte pomohol rozhodca a nekecal by si blbosti

Reagovat
smazaný uživatel

Prohrajem jeden zápas a budem se vymlouvat na všechno možné.Tohle si můžou dovolit jen slaboučcí a ne JUVE.

Reagovat
HOST*michal

ano jsme slaboučcí a proto vedem ligu

Reagovat
HOST*

Forza MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

kurva hentie xsichty s vyplazenym jazykom nemaju chybu hahaha ale ano mate pravdu jedna prehra juve nezlozi dufam ze sa uz da dokopy buffon bo chimenty neni dobry to moze ist kludne do brany capelo a odchyta to lepsie

Reagovat
Shevchenko

Edgar má teď asi nejtrapnější komentáře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele