8. kolo
08.10.2023 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Sportingu (© AFP)

Sporting po divokém průběhu udolal Aroucu a vrátil se tak do čela Primeira Ligy

Favorizovaný Sporting to těsně před reprezentační přestávkou neměl jednoduché, jelikož narazil na houževnatou Aroucu, avšak díky příznivému výsledku 2:1 si připsal na konto již svou sedmou ligovou výhru z osmi případů a s dvaadvaceti body se vrátil na první místo tabulky o bod před druhou Benficu. Hosté naopak stále vyhráli jen jednou, se šesti body jim patří až šestnáctá barážová pozice.

Nedělní dohrávka 8. kola se nevyvíjela úplně podle představ trenéra Rúbena Amorima, jehož svěřenci po vyloučení Ousmaneho Diomandeho na konci první půle inkasovali vyrovnávací gól krátce po změně stran, pak si ovšem i v deseti vzali zpět ztracený náskok a po červené kartě pro hostujícího Rafaela Fernandese si přeci jen pohlídali těsný náskok až do závěrečného hvizdu. Domácí se úvodní půlhodinu trápili, následně ale z ničeho nic vedli.

Už počtvrté z předchozích tří utkání skóroval pětadvacetiletý švédský útočník Viktor Gyökeres, jenž se po třech proměněných penaltách poprvé prosadil ze hry. Tentokráte si totiž po excelentním pasu Edwardse seběhl za defenzívu protivníka a z hranice brankového území pohotově obstřelil marně se natahujícího gólmana De Arruabarrenu. CP bylo od této chvíle na koni, jenomže ve 42. minutě si svou situaci výrazně zkomplikovalo.

Diomande totiž v blízkosti půlící čáry zbytečně udeřil loktem do obličeje snaživého Trezzu a rozhodčí António Nobre ho po druhé žluté kartě předčasně poslal do útrob stadionu. FC ve druhém poločase ožilo a po sedmi odehraných minutách vyrovnalo. Čtyřiadvacetiletý španělský forvard Rafa Mújica si seběhl před hranici brankového území na vynikající centr z levé strany od Jasona a prudkou hlavičkou nekompromisně zavěsil pod břevno.

Ovšem lisabonský gigant se v žádném případě nevzdal a v 68. minutě rozhodl o své výhře. Rozdílovou trefu zařídil japonský šikula Hidemasa Morita, který přiběhl do brankového území soupeře a výtečnou pobídku Poteho z první usměrnil přímo ke vzdálenější konstrukci. Hosté se ve zbývajícím průběhu vůbec na nic nezmohli, v 87. minutě se k tomu síly na trávníku vyrovnaly, protože byl taktéž po druhé žluté kartě vyloučen Rafael Fernandes.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele