4. kolo
03.09.2023 21:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Álvaro Djaló (© AFP)

Spoting CP poprvé zaváhal, o další tři body ho připravil Álvaro Djaló

Lisabonský Sporting až do tohoto očekávaného šlágru 4. kola zdolal všechny tři své protivníky a na udržení čela tabulky si brousil zuby v Braze, jenže zasloužené vedení nakonec neudržel, a poprvé v sezóně tedy ztratil. Domácí celek se po úspěchu v podobě postupu do základní skupiny Ligy mistrů přes řecký Panathinaikos nabudil ve druhém poločase, a i když byl celkově horším týmem, vybojoval alespoň remízu.

Úvod tohoto nedělního střetnutí probíhal dle očekávání v opatrnějším duchu, první větší možnost se zrodila po necelé čtvrthodině hry. Dostali se do ní svěřenci trenéra Artura Jorgeho, nicméně dalekonosnou ránu Ricarda Horty z dobrých třiceti metrů famózně vyškrábl jednoruč nad svou branku pozorný gólman Adán. Výběr vedený koučem Rúbenem Amorimem z ničeho nic prorazil ve 25. minutě.

Do důležitého vedení ho dostal pětadvacetiletý záložník Pedro Gonçalves, jenž si po nečekaném přistrčení Diomandého navedl balón až do pokutového území protivníka a i mezi dvěma bránícími protihráči ukázkově zavěsil z dvanácti metrů přímo do bližší šibenice mimo dosah marně se natahujícího brankáře Matheuse. Hosté chtěli pojistit svůj náskok za další tři minuty, ale hlavička Gyökerese letěla zhruba o půl metru vedle protější konstrukce.

CP podruhé rozvlnilo síť deset minut před přestávkou díky nechytatelné ráně Hjulmanda z dvaadvaceti metrů, jenomže rozhodčí Luis Godinho přeci jen tento gól neuznal kvůli ofsajdovému postavení stojícího Pedra Gonçalvese, který bránil Matheusovi ve výhledu. Po změně stran se hra vyrovnala a hosté už nebyli tolik nebezpeční, nicméně v 57. minutě odmítl obrovskou možnost na zvýšení náskoku aktivní Gyökeres, neboť ten zblízka nepropálil Matheuse.

Domácí se dočkali kýženého vyrovnání v 78. minutě ze standardní situace. K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil střídající Álvaro Djaló a ani ne po sedmi minutách strávených na trávníku brilantně zakroutil míč do pravého horního růžku, Adán se v tuto chvíli jen naprázdno proletěl vzduchem. Poté se již nic zásadního nepřihodilo, a výsledek se tak logicky neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele