23. kolo
25.02.2024 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Sérgio Conceicao (© AFP)

Gil Vicente vybojovalo v nastaveném čase remízu a způsobilo Portu další ztrátu

Další komplikaci v boji o titul zaznamenalo Porto, které jen remizovalo 1:1 na půdě Gil Vicente. Momentálně třetí tým ligové tabulky se dostal krátce po začátku druhé půle díky Evanilsonovi do vedení, ale o tříbodový zisk ho gólem v nastaveném čase připravil Thomas Luciano.

Porto se v letošní sezoně trápí zejména v ofenzivní fázi a utkání v Barcelos toho bylo jasným důkazem. Svěřenci Sérgia Conceiçãa byli sice zejména v prvním poločase více na míči, ale o více vzruchu se starali domácí útočníci před Diogem Costou. Až ve 42. minutě se dá mluvit o velké šanci pro hosty, když Eustáquio protlačil míč po centru z rohového kopu do brány. Gólu ovšem předcházel Wendellův faul na brankáře Andrewa, a tak nebyl uznán.

V úvodu druhého poločasu už hosté přidali v útoku na intenzitě a brzy se to vyplatilo. Jaimeho dalekonosná střela, se kterou si Andrew s obtížemi poradil, byla pouhým varováním. V 54. minutě ale domácí Gbane zasáhl v pokutovém území míč rukou a byl nařízen pokutový kop. Toho se ujal nejlepší střelec Porta Evanilson, jehož střelu sice Andrew vyrazil, ale pouze zpět k brazilskému útočníkovi, který již odkrytou bránu trefil.

Porto se po vstřeleném gólu až příliš spoléhalo na protiútoky a nechávalo domácím hodně prostoru pro práci s míčem. To způsobilo, že diváci viděli na obou stranách velké množství šancí, ale zakončení kolísalo. V 76. minutě měl ve skrumáži po rohovém kopu gól na kopačce hostující stoper Otávio, ale přestřelil bránu a proti samostatnému úniku Evanilsona deset minut před konce zase skvěle zasáhl Andrew.

Domácí nebyli schopní za celý zápas trefit prostor Costovy brány a tuto statistiku si připsali až ve čtvrté minutě nastaveného času. Ukázalo se však, že trpělivost byla na místě. Buta našel dlouhým centrem na zadní tyči Thomase Luciana, který se odpíchl do vzduchu mnohem lépe než Wendell a hlavou vyrovnal na 1:1. Gil Vicente tak uhrálo velmi cennou domácí remízu s Portem, kterému se začíná rozplývat už tak matný sen o mistrovském titulu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele