25. kolo
10.03.2024 19:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Viktor Gyökeres (© AFP)

Sporting si hladce poradil s Aroucou a uhájil čelo tabulky

Fotbalisté Sportingu se nezalekli španělského útočného trojlístku z Aroucy a odvážejí si z horského města tři body. Favority z Lisabonu poslal v prvním poločase do vedení kanonýr Gyökeres, vítězné pojistky pak přidali v nastaveném čase Geny Catamo a Hjulmand.

Na terénu, který zcela odpovídal geografickým podmínkám Aroucy, se Sporting dlouho kombinačně trápil, až nakonec po necelých dvaceti minutách hry udeřil. Obrana domácích nezachytila Reisův náběh na levém křídle a ten okamžitě naservíroval přízemní centr k nohám Gyökerese, který se v šanci nemýlil a poslal Sporting do vedení.

Po půl hodině hry už to mohlo být o dva góly, ale Gyökeres tentokrát po Gonçalvesově průnikové přihrávce nevyzrál na vyběhnutého brankáře De Arruabarrenu. Na opačné straně se zase zaskvěl jeho uruguayský krajan Israel, který vyrazil nebezpečnou Syllovu střelu.

Ani po změně stran nemohla přijít domácí obrana na to, jak zastavit Gyökeresovy náběhy. Naštěstí pro ní stál mezi třemi tyčemi De Arruabarrena, který v 50. minutě vychytal další velkou šanci švédského forvarda.

S finálními údery tak Sporting počkal až do samotného závěrů. V první minutě nastaveného času, kdy Arouca věnovala už hodně energie snahám o vyrovnaní, vletěl do otevřené obrany Geny Catamo. Ten se kličkou z pravé strany na střed hřiště zbavil dvou obránců a nádherným angličanem zvýšil vedení Sportingu.

Ve vůbec poslední minutě nastaveného času využil ležérní rozehrávky Simaa středopolař Sportingu Hjulmand, který nakonec útočnou akci po přihrávce Gyökerese sám přesně zakončil. Sporting si odvezl z Aroucy výhru 3:0 a jistotu přetrvání na prvním místě tabulky do dalšího týdne.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele