32. kolo
14.05.2023 19:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga v nečekané přestřelce udolala Santa Claru a udržuje si náskok na třetím místě

Velmi překvapivý byl průběh zápasu 32. kola Ligy Portugal mezi třetí Bragou a poslední Santa Clarou. Domácí favorit v přestřelce s tonoucími hosty z Azorských ostrovů většinu zápasu vedl, ale pět minut před koncem se outsiderovi podařilo vyrovnat a výhru 5:3 si tak Braga připsala až v samotném závěru.

Braga má za sebou velmi povedenou sezónu, ale stále hájí důležité třetí místo před stíhajícím Sportingem. Proti Santa Claře se jí tak hodily tři body, pro které si od úvodní minuty šla. Zodpovědnost na sebe vzal ten nejpovolanější Ricardo Horta, který otevřel skóre zápasu v 10. minutě, kdy využil prostoru v pokutovém území a přesnou střelou k tyči nedal šanci brankáři Batistovi.

Vedení domácím ale dlouho nezůstalo, neboť Oliveira nešikovně přišlápl v pokutovém území Ricardinha a Santa Clara zahrávala jasnou penaltu. Její exekuce se ujal Babi a přesnou střelou srovnal stav zápasu.

Santa Clara hraje v posledních kolech o všechno a v Braze byla i po vyrovnávacím gólu nebezpečná. Z další trefy se ale radovali domácí hráči. Na Sequeirův centr do pokutového území si v 35. minutě naběhl stoper Niakaté a razantním kladivem rozvlnil síť za Batistou.

Hosté v závěru prvního dějství otevřeli hru a byli za to potrestání. V páté minutě nastaveného času zavelel Bruma k rychlému protiútoku a přesnou přihrávkou zachytil Ruizův náběh. Španělský útočník už si jen kličkou poradil s brankářem a trochu šťastně mezi nohama stopera Boatenga poslal míč za brankovou čáru.

Těžce zkoušená sestava Santa Clary mohla dostat definitivní direkt krátce po změně stran, kdy vyslal nebezpečnou střelu za hranice šestnáctky Ricardo Horta, ale krásný zákrok vytáhl Batista. Čtyřiadvacetiletý brankář byl oporou i v 57. minutě, kdy v souboji jeden na jednoho vyzrál na střelu Medeirose.

V dramatickém utkání mohl vzápětí po rohovém kopu srovnat hlavou Boateng, ale zaskvěl se také brankář Matheus. Následoval další rohový kop a další velká šance, kdy Niakatého před vlastním gólem zachránil další skvělý zákrok Matheuse.

Ani skvělé zákroky brankářů nakonec nezabránily rozvíjející se přestřelce. V pokutovém území Bragy si totiž podruhé nešikovně počínal Oliveira a faulem na Andrezinha zavinil další pokutový kop. Opět se k němu postavil Babi a opět s velkým přehledem proměnil a vrátil Santa Claře naději.

Hosté se opravdu usilovně hnali za vyrovnáním a rozhodně se neprezentovali stejným způsobem jako většinu jara. V 85. minutě se tak po dobrém tlaku dočkali zaslouženého vyrovnání. Na Silvův dlouhý aut nejvýše vyskočil stoper Boateng a vyrovnávacím gólem šokoval víc než 16 tisíc diváků na stadiónu.

Radost z nečekaného vyrovnání však hostům nevydržela ani dvě minuty. Defenziva hostů si totiž vybrala další slabší chvilku a nezachytila Brumův náběh, kterého přesnou přihrávkou našel Medeiros a osmadvacetiletý křídelník hostující z Fenerbahçe přesným zakončením vrátil vedení na stranu Bragy.

Santa Clara už se na další překvapení nezmohla a nakonec domácím ještě jeden gól darovala. Ve čtvrté minutě nastaveného času převzal míč na levém křídle Pizzi a velmi hladce s ním prošel až do pokutového území a gólovou střelou uzavřel skóre zápasu. Braga nakonec dramatickém utkání udolala Santa Claru v poměru 5:3 a přiblížila se třetímu místu, které zajišťuje předkolo Ligy mistrů. Santa Claře se naopak snížily šance na udržení v lize a zůstává na posledním místě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele