25. kolo
05.04.2021 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica těsně přehrála Marítimo a ještě zůstává ve hře o titul

Benfica zvládla i další utkání na ligové scéně, ovšem proti poslednímu Marítimu se výrazně natrápila a zvítězila nejtěsnějším poměrem 1:0. Navíc za celých devadesát minut nevstřelila jediný gól ze hry, o jejím úspěchu rozhodl Luca Waldschmidt proměněnou penaltou krátce po dvaceti odehraných minutách. Lisabonský celek se tak udržel na třetím místě tabulky se čtyřiapadesáti body a za druhým Portem stále zaostává o body tři.

Hosté se rozhodně neprezentovali ve špatném světle, ovšem po druhé porážce v řadě za sebou jsou stále poslední osmnáctí a na patnáctou Boavistu mají manko tří bodů. SL bylo podle očekávání aktivnějším výběrem a tvořilo hru, Marítimo se tu a tam snažilo zahrozit z rychlého brejku. První nebezpečnější možnost byla k vidění krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z osmnácti metrů napřáhl Éverton a brankář Abedzadeh ukryl balón ve svém náručí.

Nejdůležitější okamžik tohoto pondělního střetnutí se urodil v rozmezí 20. - 21. minuty. Marcelo Hermes totiž ve vlastní šestnáctce nedovoleně atakoval Rafu Silvu a rozhodčí Luis Godinho bez váhání ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil právě čtyřiadvacetiletý německý útočník Waldschmidt a nekompromisně zavěsil k pravé tyči. Abedzadeh sice vystihl směr jeho střely, ale na míč jednoduše nemohl dosáhnout.

Domácí od tohoto okamžiku ožili a protivníka téměř nepouštěli z vlastní poloviny. Po necelé půlhodině stanul na konci vynikající přízemní kombinace Seferovič a po geniální patičce od Rafy Silvy se objevil zcela sám před hostujícím strážcem, jenomže z bezprostřední blízkosti ho nepropálil. Ve 34. minutě se v další nadějné příležitosti ocitl Waldschmidt, ale z krkolomné pozice vůbec netrefil prostor tří tyčí.

Po přestávce se obrázek hry příliš nezměnil, nicméně Maritímo mohlo srovnat krok v 61. minutě. Po rohovém kopu z levé strany promarnil tisíciprocentní šanci Cláudio Winck, jenž ze tří metrů nevyzrál na fantastického gólmana Leiteho. Po následné akci se na druhé straně zaskvěl také Abedzadeh, jelikož dlouhý únik Seferoviče naprosto fenomenálně zneškodnil svou pravou nohou. Ve zbývajícím průběhu se nic zásadního nepřihodilo a výsledek tedy zůstal stejný.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele