22. kolo
08.03.2021 21:15 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Benfica v malém lisabonském derby hladce přehrála Belenenses

Loňský vicemistr portugalské nejvyšší soutěže se po vyřazení v Evropské lize s londýnským Arsenalem přeci chytil na ligové scéně a určitě se ještě pokusí o stíhací jízdu v boji o titul, nyní dokázal naplno bodovat podruhé za sebou díky výhře 3:0 v městském derby s Belenenses. Benfica se v prvním poločase sice neprosadila, ovšem po změně stran rozhodl o jejím úspěchu švýcarský kanonýr Haris Seferović dvěma góly v rozmezí čtyř minut.

Benfica v tabulce zůstává na čtvrté pozici s pětačtyřiceti body a na vedoucí Sporting stále ztrácí hrozivých třináct bodů, nicméně na druhé Porto má manko pouhých čtyř bodů. Domácí výběr prohrál poprvé po předchozích pěti duelech a náleží mu dvanáctá příčka s dvaadvaceti body. Úvodní dvacetiminutovka probíhala v hodně opatrném duchu a ani jeden ze soupeřů se nikam netlačil, poté mohli z ničeho nic udeřit hosté.

Naprosto geniální kolmici mezi domácí defenzivu obdržel rozběhnutý Pizzi, avšak dostal se až příliš blízko k brankáři Kricjukovi a propálit ho nakonec nedokázal. Vzápětí se po famózním lobu Rafy Silvy zjevil v ještě větší šanci pozdější hrdina Seferović, ale tentokráte hlavičkoval příliš vysoko. Belenenses se krátce po odehrané půlhodině snažilo hrozit z ojedinělých brejků, jenže nejprve snadno zasáhl gólman Leite a poté pálil hodně nepřesně Rúben Lima.

Zhruba deset minut před přestávkou stanul před Leitem osamocený Silvestre Varela, jenže tvrdou dělovku směřující doprostřed branky na něj nevyzrál. Benfica vstoupila do druhého poločasu s větším elánem a kýženého vedení se dočkala v 55. minutě. Z levého křídla totiž vyprodukoval naprosto parádní centr Álex Grimaldo a před brankou našel právě Seferoviče, jenž svůj nekompromisní volej usměrnil přímo do levého spodního růžku.

Domácím klubem tento moment otřásl a ani ne o čtyři minuty později inkasoval podruhé. Devětadvacetiletý Seferović si seběhl za defenzivu protivníka po vynikající nahrávce od Dioga Gonçalvese a po krásném sólu zkušeně zavěsil ke vzdálenější konstrukci. Benfica tlačila i v dalším průběhu a definitivní pojistku přidala v 65. minutě. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko a pasu Grimalda se protlačil do zakončení Lucas Veríssimo, který svou hrudí i s trochou štěstí snadno rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele