34. kolo
19.05.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rio Ave musí do baráže, k přímé záchraně mu nepomohlo ani vítězství na půdě Nacionalu

Rio Ave se přímé záchrany nedočkalo, protože jeho konkurenti Portimonense a Boavista ve svých zápasech uhráli, co potřebovali, alespoň mu však do karet hrál výsledek Farense, které utrpělo tvrdý nezdar na půdě Santa Clary, hosté ho tak mohli v tabulce předskočit a posunout se na barážovou příčku. V posledním kole Ligy NOS skolili již sestupující Nacional o gól.

Domácí v tomto klání mohli už jen kosmeticky rozšířit své bodové konto, stejně totiž bylo už předem rozhodnuto, že se po ročním působení na nejvyšší úrovni poroučejí opětovně o patro níže, a šlo jim jen vlastně o to rozloučit se se sezónou co nejdůstojnějším způsobem. Ačkoli jejich sok působil daleko nebezpečnějším dojmem, dlouhou dobu chovali naději na remízu.

Celek z Vily do Conde se k výhře propracoval na Madeiře až ve čtvrté minutě nastavení, do té doby byl stav utkání nerozhodný, i ten by každopádně nakonec stačil na posun na šestnáctou pozici. Více však tříbodový rezultát nevytěžil, a pořád platí, že Rio Ave poprvé od roku 2008 může potkat sestup, pokud tedy v následné baráži neporazí Vizelu, Aroucu nebo Académicu.

Hosté neproměnili svou první tutovku duelu už ve 3. minutě, Carlos Mané se po přihrávce od Gugy ocitl zcela sám před brankářem Antóniem Filipem, jenomže z blízkosti ho trestuhodně nepřelstil, a naopak domácí o osm minut později na druhé straně gólově přece udeřili, to když Dudu ve vápně s velkou elegancí zakličkoval a i z těžkého úhlu propálil gólmana Kieszeka.

Rio Ave se pokoušelo o okamžitou odpověď, avšak António Filipe mezi třemi tyčemi doslova zářil, v krátkém sledu zlikvidoval pokusy Mešina i Iva Pinta a ve 20. minutě vyrazil dělovku Carlose Maného znovu do bezpečí. Ve 41. minutě byly rukavice Antónia Filipeho opět ve značném napětí, i v tomhle případě byly včas a na správném místě po hlavičce Borevkoviče.

Vilacondenses se ve Funchalu dočkali svých brankových odměn až ve druhém dějství. V 51. minutě se už přece prosadil Aderllan Santos poté, co možná trochu nevědomky hlavou zacílil za brankovou čáru. A na samém konci Nacional inkasoval podruhé, pas zleva od Sávia využil na zadní tyči Carlos Mané, jenž, pohybujíc se na hraně ofsajdu, zakončoval z nelehké pozice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele