15. kolo
05.01.2020 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting neproměňoval šance a podlehl Portu

Sporting nezvládl šlágr kola a prohrál na domácím hřišti s Portem 1:2. Domácí sráželo zejména v druhém poločase velké množství neproměněných šancích, Porto bylo naopak velice produktivní.

Porto udeřilo hned v úvodních minutách. Stoperská dvojice domácích nezachytila nakopnutý míč na Maregu, který jej sice nezpracoval, ale odrazil se od jeho nohy přesně kolem špatně vyběhnutého Maximiana až do odkryté brány Sportingu.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídlo a byl hlavně bojem o kontrolu nad míčem, ve kterém ani jeden z týmů neměl navrch. Teprve v 34. minutě se odhodlal k dalekonosnému pokusu Nakajima, ale míč prosvištěl těsně nad břevnem.

Sporting měl celý první poločas problém dostat se do výraznější šance, až mu ji nakonec daroval soupeř. Marchesín špatně odkopl míč, který přihrál Phellypemu hlavou Acuňa, jenž míč sklepl Viettovi, ten krásnou přihrávkou do pokutového území vrátil míč Acuňovi a argentinský fotbalista vymetl levý horní roh brány.

Gól do šatny domácí do druhého poločasu povzbudil a ti dostali svého soupeře pod tlak. Hned v úvodu druhé půle se mezi hostujícími obránci protáhl Vietto a překonal i Marchesína, míč ovšem pouze orazítkoval tyč.

V 55. minutě se k zakončení hlavou dostal po Acuňově centru Phellype, ale střela proletěla pouze těsně vedle. Acuňa hrál velký zápas. Opět se dokázal uvolnit na levé straně a vyslat nebezpečný centr do šestnáctky, ten nedokázal gólově zužitkovat Fernandes.

Sporting byl lepší a hnal se za vedoucím gólem. Po Phellypeho přihrávce se hnal Marchesína Vietto, ale jeho zakončení opět scházely pouze centimetry. Hned o minutu později opět centroval Acuňa, ale Vietto ani do třetice ve velké šanci neskóroval a přestřelil bránu.

Přestože tomu nic nenasvědčovalo, z branky se radovalo Porto. Domácí obrana nechala při rohovém kopu v pokutovém území zcela volného Soarese, který hlavou zakončil přesně do dolního rohu brány. Porto mohlo po Coatesově zaváhání při rozehrávce vedení navýšit, ale rychle vyběhnutý Maximiano zmařil Diazovu gólovou šanci.

V 85. minutě mohl Sporting také skórovat po rohovém kopu, ale Coatesova hlavička mířila pouze do břevna. V nastaveném čase mohl domácí dorazit Diaz, ale opět se proti němu zaskvěl Maximiano. Sporting už si žádnou další příležitost vypracovat nestihl, podlehl Portu a výrazně si zkomplikoval šanci na postup do Ligy mistrů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Um dragão é só um mito e vai ser preciso mais que um mito para calar o leão de alvalade FORÇA SPORTING!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele