21. kolo
15.02.2020 21:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting v deseti lidech vybojoval remízu na hřišti Rio Ave

Hráči Sportingu Lisabon po celou sezónu marně hledají ideální formu a nenašli ji ani na hřišti Rio Ave, kde pouze remizovali 1:1. Domácím zajistil skvělý start brzkou brankou Piazon. Za hosty vyrovnával již po vyloučení kapitána Coatese z penalty Cabral.

Sporting zaspal hned v úvodních minutách. K Augustovi se ve druhé minutě vrátil jeho centr z rohového kopu a při svém druhém pokusu již byl úspěšnější. Na zadní tyči našel Elmusratiho, který vrátil míč na malé vápno, kde číhal nikým nehlídaný Piazon a brazilský útočník hostující z Chelsea trefil hlavou odkrytou bránu.

Hosté se mohli vrátit do hry hned po několika minutách. Coates, jenž převzal po odchodu Bruna Fernandese kapitánskou pásku, zcela překvapivě prošel s míčem ze své pozice stopera až do pokutového území domácích, kde jeho střelu vyrazil na roh Kieszek.

Domácí však pouze nebránili brzy nabyté vedení a pokračovali v ofenzivních výpadech. Po ose Figueiras - Lopes - Santos se míč rychle dostal z pravého křídla na levé, kde poslední jmenovaný střelou po zemi prověřil brankáře Maximiana.

Přesto se hra nakonec přesunula k nudnému boji o míč ve středu hřiště. Sporting měl velké potíže dostat se do vyložené příležitosti, a proto nejvíc vzruchu vyvolal Wendelův pokus ze střední vzdálenosti, který se odrazil od břevna zpět do hry.

Ani po změně stran se obraz hry nezměnil. Sporting působil v ofenzivě bezradně a Rio Ave v poklidu kontrolovalo své vedení. Navíc bylo i nebezpečnější v útočných aktivitách uprostřed stále otevřenější obrany hostů. Nadějím na bodový zisk Sportingu nepomohla ani situace ze 71. minuty, kdy si Taremi obhodil Coatese, který íránskému útočníkovi přišlápl nohu, obdržel druhou žlutou kartu v utkání a předčasně opustil hřiště.

Rio Ave se s výhodou jednoho muže navíc sice snažilo přidat druhou branku, ale naopak si samo inkasovalo. Borevkovič nedovoleně zastavil v pokutovém území unikajícího Bolasieho a sudí Verissimo nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Jovane Cabral, který i přes mladý věk zakončil zkušeně a vyrovnal stav zápasu.

V poslední minutě normální hrací doby mohl domácí vrátit do vedení bývalý útočník Sportingu Carlo Mané, ale Maximiano proti němu velice rychle vyběhl, zpacifikoval jeho střelu a zachránil pro Sporting konečný remízový stav.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele