9. kolo
31.10.2019 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Další penalta v závěru zápasu zajistila Sportingu tři body

Potřetí za sebou se hráči Sportingu mohou radovat z ligového vítězství a potřetí za sebou to bylo velice ubojované. Po dobrém úvodu, kdy šli po brance Phellypeho hosté na půdě Paçosu Ferreira do vedení, soupeř krok a v druhém poločase i skóre srovnal. Tři body nakonec zachraňoval z penalty Bruno Fernandes.

Sporting byl v úvodu utkání aktivnějším celkem. Už ve třetí minutě po narážečce s Jesém servíroval míč do nebezpečné pozice Fernandes, jehož centr obrana odrazila pouze k volnému Phellypemu, který překonal brankáře Ribeira, ale nikoliv obránce Telese.

V 11. minutě už se početná skupina hostujících fanoušků radovala. Fernandes přesným centrem z rohu pokutového území našel na zadní tyč nabíhajícího Phellypeho a brazilský útočník ze vzduchu obstřelil Ribeira.

Po obdržené brance se Paços začal osmělovat i k ofenzivní činnosti, ale v první půle se takřka k ničemu nedostal. Stejné to bylo i na straně Sportingu, a tak se diváci další výraznější šance dočkali až v úvodu druhé půle, kdy Murilo vyslal přihrávkou do běhu Bruna Santose, který si snadno poradil s Mathieuem a jeho nebezpečnou střelu musel Ribeiro vyrazit na roh.

I po změně stran byl aktivnějším celkem Sporting, ale trápila ho kvalita zakončení. Paços se spoléhal hlavně na protiútoky a standardní situace, z jedné nakonec udeřil. V 74. minutě si na Telesův roh nejvýše vyskočil Tanque a hlavou překonal špatně vyběhnutého Ribeira.

Vyrovnaný stav ovšem trval pouhých pět minut, protože Luiz Carlos zahrál ve zdi v pokutovém území zcela nepochopitelně rukou a sudí Rui Costa nařídil pokutový kop. K tomu se nepostavil nikdy jiný než Bruno Fernandes a s přehledem poslal míč na opačnou stranu, než kam mířil brankář Ribeiro a svou pátou ligovou brankou v dosavadní sezóně zajistil Sportingu zisk tří bodů.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele