12. kolo
01.12.2019 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting na půdě Gil Vicente nebodoval

Hráči Sportingu nestačili v Barcelos na Gil Vicente a připsali si již čtvrtou letošní ligovou porážku. Svěřenci Vítora Oliveiry rozhodli o svém vítězství dvěma góly v druhém poločase.

Domácí nechávali svému soupeři z hlavního města prostor na míči a spoléhali se zejména na rychlé protiútoky. Hned první se jim povedl v 16. minutě, kdy hostující stoper Ilori trestuhodně ztratil míč, Lima využil přečíslení a přihrál zcela volnému Kraevovi, který ve snadné pozici nezaváhal a poslal domácí do vedení.

Hosté byli na míči, ale stejně jako celou sezónu s ním nedokázali nic převratného vymyslet. Až ve 43. minutě si Wendel narazil o domácí obránce a střílel pouze těsně vedle. V první minutě nastaveného času našel Fernandes lobovanou přihrávkou v pokutovém území Jesého. Španělský útočník prvně nepřekonal vyběhnutého brankáře Denise a při snaze o dorážku byl odstaven od míče na hraně pravidel. Píšťalka sudího Miguela však zůstala němá.

Až v poslední minutě nastaveného času první půle zachytil Fernandes dlouhým centrem Wendelův náběh a brazilský záložník už podruhé nezaváhal a i s trochou štěstí obstřelil svého krajana v bráně domácích.

Gól do šatny domácím nijak neuškodil a v úvodu druhého poločasu se opět hnali do protiútoků. Do jednoho se řítil Baraye, kterého Acuňa zastavil v pokutovém území pouze za cenu faulu a nařízený pokutový kop Lima bez obtíží proměnil.

To byla opět po většinu poločasu jediná významnější situace, neboť Sporting se s dobýváním brány domácích trápil ještě víc, než v prvním poločase. Naopak v nastaveném čase Gil Vicente přidalo ještě jednu branku. Střídající Naidji vyvezl míč z vlastní poloviny, příliš snadno si poradil s otevřenou obranou hostů a střelou k tyči nedal Maximianovi šanci.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele