5. kolo
21.09.2015 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting CP - CD Nacional 1:0

Po výkonnostní stránce dnes nemají fanoušci Sportingu svým oblíbencům co vytknout - Lvi před domácím publikem oslabený Nacional jasně přehráli. Jenže efektivita byla z jejich strany opravdu žalostná. Kombinace špatné mušky a výtečného výkonu hostujícího gólmana Silvy způsobily, že na jedinou trefu utkání se čekalo až do 86. minuty..

Vstřelil ji Freddy Montero a posunul tak lisabonský klub na druhou příčku v tabulce, před městského rivala Benfiku. Nálada na Alvalade ale mohla být mnohem veselejší. Pokud totiž máme dnešní zápas shrnout dvěma slovy, je to domácí nervozita - zejména Islam Slimani byl opravdu aktivní, ale kýžený gól ne a ne vstřelit. Poprvé na sebe alžírský habán upozornil v 15. minutě, kdy přihrával do šance Gelsonu Martinsovi, ten ale pálil vedle.

Později se ukázalo, že něco podobného bude v celém zápase standardem. S Jeffersonovou dělovkou si se štěstím poradil Silva, a domácím nepomohl ani fakt, že už od 32. minuty hráli přesilovku. Nuno Sequeira hloupě oslabil svůj tým, když během pouhých pěti minut inkasoval hned dvě žluté karty, tu druhou za faul na všudybyla Slimaniho.

Africký hroťák mohl sám otevírat skóre o tři minuty později, hlavou však neuspěl; zbytek prvního dějství i začátek toho druhého pak nabídly stereotypní obrázek domácího tlaku, který ovšem nikam nevedl. Když v 57. minutě zahodil Slimani další šanci a Martins místo dorážky do prázdné poslal míč mimo tři tyče, byl viditelně rozladěn už i kouč Jorge Jesús.

Chtělo to však ještě dvě další Slimaniho zahozeného gólovky a jednu nepříjemnou střelu Martinse z ostrého úhlu, než dnes vynikající Silva konečně kapituloval. Po dobré týmové akci se k míči dostal Mané, který jej vrátil pod sebe a nabíhající Montero bez okolků vypálil na zadní tyč. Domácím se hodně ulevilo, ztratit totiž body v takovém zápase by se rovnalo pořádné blamáži..

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
Han střelil první

Hodinu jsme do nich bušili s jedním hráčem navíc a padl z toho jeden gól.. Tak ofenzivní část se musí zlepšit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele