7. kolo
04.10.2015 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Braga - FC Arouca 0:0

Jestliže jsme v předchozích zápasech chválili Bragu za efektivitu, dnes tomu bylo přesně naopak - Arsenalistas doma podle očekávání Arouku přehráli, kýžený gól ale vstřelit nedokázali a bezbrankovou remízou 0:0 přerušili čtyřzápasovou vítěznou sérii. Svěřence Paula Fonseky může tato ztráta mrzet o to více, že se vzhledem k odložení odpoledního zápasu Benfiky mohli vyhřívat neohroženě na druhé příčce..

Domácí se do soupeře zakousli hned od prvních minut a brzy si připsali i první šanci, v níž v dobré formě hrající Stojiljković hlavičkoval mimo tři tyče; štěstí pokoušeli v následujících minutách i Níguez s Maurem, hostující obrana však odolávala. Kouč Arouky Lito Vidigal naordinoval svým svěřencům bránit v hlubokém bloku, takže přestože favorit měl na útočné polovině relativně dost místa, k potřebnému efektu to nevedlo.

Po další Níguezově zahozené gólovce se obraz hry trochu vyrovnal; kolem pětadvacáté minuty už měli hosté nejhorší za sebou a pomalu se začali osmělovat sami, což brzy vyústilo v nesmělou navštívenku pro gólmana Kricjuka; pálil Ivo Rodrigues, domácí strážce si připsal spolehlivý zákrok. Jinak se ale stále blýskalo zejména před Bracaliho klecí: Goiano pálil těsně mimo, Boly do gólmana a smolař Níguez dokonce do tyče.

První dějství uzavřel dvěma prohýřenými pokusy Stojiljković a hosté snad ani sami netušili, jak přežili celý poločas s čistým kontem. Po změně stran byl herní obraz snad ještě stereotypnější: Braga vyloženě svírala hostující defenzivu do kleští, Arouca však bránila s devíti muži za míčem a jednoduše nedala favoritovi žádnou šanci probít se až k Bracalimu. Několikrát slibně vystřelil Joan Román, zvrátit remízový vývoj se pokusili i Alan nebo Rui Fonte, dnes to však byl přesně jeden z těch zápasů, kdy by snad favorit nevstřelil gól, ani kdyby se hrálo do půlnoci.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele