7. kolo
05.10.2014 19:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - FC Arouca 4:0

Historie se tentokrát neopakovala; Arouca dokázala loni na Estádio da Luz uhrát bod za remízu 2:2, letos však už favorit jasně ukázal, jaký je mezi oběma týmy rozdíl. Všechny čtyři branky přitom lisabonští vstřelili v poslední čtvrthodině..

Dlouho to vypadalo, že Arouca dokáže navázat na své loňské překvapení. Nejenže 75 minut držela nerozhodné skóre, ale navíc si v první půli připsala i dvě dobré šance. Teprve s přibývajícími minutami získávala Benfica očekávanou převahu, kterou se jí následně podařilo stvrdit čtyřmi góly; pro hosty jde o hodně krutý výsledek. Doplatili na zbytečné a opakující se chyby v obraně.

Asi málokdo by čekal, že největším hrdinou Orlů v prvních pětačtyřiceti minutách bude brankář Artur. Zkušený strážce však hned dvakrát zachránil spoluhráčům krk - poprvé v osmé minutě, kdy se včas zorientoval v nepřehledné situaci, podruhé těsně před půlhodinou hry, kdy vytlačil nad břevno kroucený Pintassilgův projektil. Zatímco Mauro Goicoechea se v hostující kleci nebyl, Artur byl takříkajíc v jednom ohni..

Tedy prvních zhruba 30 minut. Poté už na hřišti vládla Benfica. Letošní objev Talisca poprvé prověřil Uruguaycovy reflexy ve 38. minutě, v pauze pak kouč Jorge Jesús okysličil útočnou fázi stažením Nicoláse Gaitána a nasazením Oly Johna. Druhou půli odstartoval velkou šancí Derley, který pálil z první těsně mimo tyč; na skutečnou gólovku si však Orli museli počkat do 68. minuty, kdy Lopez nejprve po dlouhém autu orazítkoval tyč a střídající Jonas z následné dorážky nechal pouze vyniknout dobře postaveného Goicoecheu.

Gólový průlom přišel krátce poté; postaral se o něj kdo jiný než Talisca, který bez pardonu vtrhl do vápna mezi dva obránce a ránou pod víko nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Deset minut před koncem zvyšoval na 2:0 Derley, kterému z pravého křídla nabil Salvio; obrana Arouky v této situaci kompletně zaspala. Třetí gól přišel tentokrát z levé strany, po Johnově centru a Salviově umístěné hlavičce zpoza malého vápna. Prakticky tatáž situace pak stála i za finální Jonasovou brankou, pouze tentokrát úspěšný střelec zakončoval nohou. Benfica si dávala načas, nakonec ale o její jasné výhře nebylo pochyb.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele