16. kolo
18.01.2014 21:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Arouca - Sporting CP 1:2

Zábavná, vyrovnaná bitva o jedné červené kartě na obou stranách se strhla v Arouce mezi domácími a favorizovaným Sportingem. Hosté z Lisabonu odstartovali hůře a po 25 minutách prohrávali, pak se jim však podařilo otočit a těsné vedení ustrážit. Před nedělními zápasy jsou tak opět na čele...

Arouca zápas načala lépe, přičemž jí pozici notně usnadňoval příšerný stav hřiště, které bylo zpola travnaté, zpola napuštěné vodou. Na každý pád se domácím počáteční pozitivní chvilky povedlo promítnout také na ukazatel skóre, jakmile pěknou akci po levé straně zakončil zblízka nikým nehlídaný Bruno Amaro.

Sporting následně nepřestával tápat, přesto se za vyrovnáním hnal všehovšudy deset minut. Dalekonosná rána Williama si vyžádala alespoň rohový kop, po němž se majestátní hlavičkou prosadil Marcos Rojo. Přesto úvodní část za stále se zhoršujících podmínek zakončila na koni spíše Arouca.

Proto hned zkraje druhého poločasu Leonardo Jardim vysvlékl urostlého Slimaniho s tím, že jeho svěřenci účelově rezignují na nerealizovatelnou kombinační hru a začnou to hrát více vzduchem. Což ihned mohlo nést ovoce: Slimani sklepával míč ze vzduchu pod kopačky Montera, kolumbijský střelec ovšem zklamal. Další šanci zlepšeného Sportingu neproměnil lobující William, když natrefil pouze na tyčku. Z dorážky nepochodil Rojo.

Finálovým impulsem ke vstřelení vítězné branky lvů se nakonec ukázala být karetní show rozhodčího, jenž během čtyř minut po druhém napomenutí vyloučil jak domácího Tínoca (po faulu na Slimaniho mimochodem), tak hostujícího Roja. Vzápětí netrvalo dlouho a Slimani potvrdil status vynikajícího žolíka. V 72. minutě si na hrudi zpracoval centr z levé strany a pohotově dával na 2:1. Domácí si pak už vytvořili všehovšudy jedinou příležitost, kterou skrze nepřesnou hlavičku spálil Roberto Rodrigo.

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele