8. kolo
03.11.2012 19:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Braga - Gil Vicente FC 3:1

José Peseiro nechal před důležitým zápasem Ligy mistrů proti Manchesteru United odpočívat hned pět hráčů prvního týmu - pouze na lavičce se objevili Leandro Salino, Rúben Amorim, Rúben Micael a Éder, zatímco Paulo Vinícius dostal úplné volno. Braze to však vadilo pramálo a i v improvizované sestavě porazila Gil Vicente v poměru 3:1.

Hosté z nedalekého města Barcelos jsou známí tím, že se proti top týmům umí vytáhnout, a úvodní minuty tomu nasvědčovaly - svěřenci trenéra Paula Alvese hrozili zejména prostřednictvím agilního Pia, proti kterému musel několikrát zasahovat gólman Beto. Braga se však rychle vzpamatovala a kontrovala nebezpečnou střelou Baiana, kterou akrobaticky vyrážel Adriano.

Jen chvíli poté už favorit vedl. Mossoró našel přesným míčem Zé Luíse, kapverdský forvard si to namířil přímo k Adrianově bráně, vyšachoval hostujícího gólmana pohotovou kličkou a dorážel do prázdné.

Úvodní branka zlomila odpor hostů a Braga převzala plnou kontrolu nad zápasem. Paulo Alves stáhl ze hřiště pravého beka Paula Arantese a nahradil jej útočníkem Yerem, což však v důsledku přílišnou změnu nepřineslo.

O přestávce se však hráči Gil Vicente opět nabudili a výsledkem byl skvělý vstup do druhé půle - Beto musel být opět na pozoru proti Piovi. V 57. minutě byl už i on krátký. Výtečný Pio vyzval ke skórování Yera, a přestože šlo možná o ofsajdovou situaci, rozhodčí jeho pohotovou branku z první uznal.

To už byli na hřišti Amorim a Micael, neboť Peseiro začal tušit nebezpečí. Čtyři minuty po vyrovnávací brance mohli domácí kopat penaltu - Micael zavadil o Adrianovu nohu a poroučel se k zemi. Nicméně sudí nejenže desítku neodpískal, ale navíc potrestal domácího záložníka za přílišné protesty.

Braga však dokázala skórovat i bez toho. Zé Luis se probil do vápna v akci, která nejprve vypadala nevinně, ale poté šlo vše ráz na ráz - karta pro Halissona, k míči se dostal Alan a domácí opět vedli. Gil Vicente tentokrát zareagovalo lépe než v první půli a dokázalo favorita trápit i nadále, ale bez výrazného úspěchu - naopak na druhé straně uklidil Viana do brány Amorimův centr a určil tak konečné skóre zápasu.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (2)

Přidat komentář
tlaci

Věřím Braze, že to urve 2:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele