14. kolo
12.01.2013 21:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

CD Nacional - SC Braga 3:2

Překvapivý výsledek se zrodil při sobotním večeru, kdy si Braga měla na malebné Madeiře odbýt tříbodovou povinnost. Dosud tápající Nacional ovšem předvedl stoprocentně nejkvalitnější druhopoločasový výkon sezony, třemi brankami obrátil nepříznivé přestávkové skóre a registruje tak mimořádně vitální výhru 3:2. Naopak Braga se ještě bude třást před Paçosem de Ferreira.

Za takřka neexistující podpory z obou táborů publika se na Madeiře od počátku hrálo ve vysokém tempu, za neustálé pohotovosti obou brankářů. Ten domácí musel už v desáté minutě perfektně zasahovat proti Hélderu Barbosovi, aby jej záhy při ráně Viniciuse zachraňovala tyčka. Na druhé straně se zase Beto činil proti nehlídanému a solidně zakončujícímu obránci Migueli Rodriguesovi. A tím nevědomky položil základy omamného hostujícího vedení. Barbosa totiž ve 36. minutě krkolomně, v pádu a s odrazem od země nasměroval do sítě vyraženou Alanovu střelu.

Jenže ona výhoda vskutku byla matoucí, neboť poločasové skóre 0:1 mělo být brzy převráceno naruby. Klíčovou se ukázala být pasáž kolem 60. minuty: to nejprve Mexer na rohu šestnáctky zužitkoval velmi rozpačitě odvrácený rohový kop, aby přesně po završení hodiny hry Nacional předvedl první opravdu krásnou akci zápasu, na jejímž konci stál jemný oblouček Rondona a precizní, dalekonosná hlavička Diega Barcellose. Dokonalou ironií bylo, že zrovna v 54. minutě se Braga dostala na hranici 300 minut bez inkasování v rámci všech soutěží...

A prohlubování tohoto menšího paradoxu záhy pokračovalo tou vůbec nejabsurdnější možnou cestou - rozhodující třetí branku si totiž vstřelil sám hostující Ismaily. Ten na zadní tyči odhlavičkoval míč namísto dotírajícího Keitu, aby si vystřihl ukázkového, jakoby chtěného "angličáka". Seveřané v tu chvíli mohli nerušeně propadnout zoufalství, což nespravila ani Éderova cílevědomá, hlavičkovaná korekce z 83. minuty.

Lepšící se náladu Bragy totiž hned minutu poté zažehnal Hugo Viana inkasováním druhé žluté karty. Závěrečný tlak se už vzápětí nekonal, oslabení hosté ani nebyli schopni řádně přidržet mičudu na svých kopačkách.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele