11. kolo
10.12.2012 19:15 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Braga roznesla Coimbru i na jejím hřišti, kde se dříve trápila

Académica zklamala na celé čáře. V minulých dvou zápasech na vlastním hřišti Braze nepovolila skórovat; teď jí pustila rovnou čtyři kousky. O žádný z nich se přitom nepostaral kdokoliv z tandemu Alan-Éder. Hochy z univerzitního města si rozebrali jiní, v případech Carlãa a Ismailyho šlo rovnou o premiérové ligové zásahy v sezoně.

Tím pádem můžeme dále konstatovat neuvěřitelnou věc: Académica sice vedle Bragy potrápila všechny tři zbylé členy "velké čtyřky", ovšem s devíti body zůstává předposlední (což s předsezonními prognózami zcela nekoresponduje) a hlavně dál čeká na domácí vítězství! Válečníci z Minha přitom odmítli veškeré spekulace již během úvodní 17minutovky, kdy svého soka dopředu uzemnili dvěma zásahy. Pak už to byla brnkačka.

První gól jde na vrub brankáře Académiky Ricarda. Ismaily jej totiž po devíti minutách a krásné kolmici Amorima nachytal v očekávání centru místo střely. To s další gólovou akcí, jež následovala zajímavou šanci Édera, již Ricardo nemohl příliš nadělat. Braga tehdy soupeřovu obrannou a záložní řadu rozebrala dvěma přihrávkami cik-cak, až Rúben Amorim zakončoval zcela sám, v sólovém "úniku".

První šanci domácích měl až ve 24. minutě Edinho, kterého vychytal Beto, ovšem to byla vskutku ojedinělá událost. Zato na druhé straně neustále uspokojivě kombinovalo duo Mossoró-Amorim, leč prozatím s chabou koncovkou. Tento nedostatek napravila až invence jiných borců; a teprve po přestávce. Ještě do ní mimochodem stihl domácí kouč dvakrát vystřídat, čistě z výkonnostních důvodů.

Každopádně, jak známo, ani to Académice nepomohlo - takto nekonvenční tah zabíral maximálně 17 minut po přestávce, pak přišel třetí hurikán. Tentokrát si ve vápně Éder perfektně zpracoval dlouhý míč, udržel ho na kopačkách, včas jej přepustil Mossoróvi a tomu stačilo jen projít kolem dvou statických obránců a zavěsit do šibenice.

Právě 29letý Brazilec byl dnes největším tahounem Bragy, což potvrdil i v 75. minutě. Tehdy na zlatém podnose nabízel balon Hélderu Barbosovi, ten však jedině potvrdil, že se letos loňské formě ani zdaleka neblíží. Nicméně Mossoró, ten si z toho nic nedělal, a při chuti byl i nadále. Carlão už byl navíc vzorným kolegou, když si šikovně odstoupil od svého strážce a z výskoku odhlavičkoval spoluhráčův centr k pravé tyči.

Académica už našla pouze zdvořilou odpověď, aby se neřeklo. V 86. minutě si takto talentovaný Salim Cissé mezi dvěma protivníky doskočil pro centr z levé strany.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hiko

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele