16. kolo
19.11.2012 14:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Lokomotiv Moskva 0:1

Lokomotiv přetlačil v hodně nudném zápase Křídla Sovětů a slavil vítězství po dlouhých šesti kolech. Domácí ze Samary se naopak topí ve zmaru a plný bodový zisk vyhlížejí už dlouhých osm kol.

Do utkání vstoupili jednoznačně aktivněji hosté z Moskvy. Už ve druhé minutě se dostal do šance N‘Doye, ovšem těsně se netrefil. Co se nepodařilo hned, stalo se vzápětí. Přišla 4. minuta, souboj senegalského útočníka s jedním z obránců Samary vyústil v míč pro Glušakova, který okamžitě vyslal N’Doyeho do šance a ten se v obležení dvou soupeřů nemýlil a propálil Věremenka. Tímto okamžikem bychom také mohli skončit, jelikož se na dlouhou dobu jednalo o jediný zajímavější okamžik zápasu. Od této chvíle se utkání proměnilo v chaotickou hru, se spoustou chyb a soubojů ve středu pole, které vyúsťovaly ve fauly. Jediné, co by stálo za zmínku, je Caicedova střela přímo do Věremenkových rukavic ze 17. minuty a přímý kop Glušakova z minuty 33., který Věremenko také v poklidu sebral. Z domácích se jednoznačně nejvíce snažil Baljajkin, ale Samaru k ničemu významnějšímu nedotáhl. Holt, snaha je sice dobrá, ale pokud se nesnoubí s technickými dovednostmi, je občas opravdu marná.

Jestli byl první poločas utrpením, druhý se od něj příliš nelišil. Hodně to rozčilovalo zejména Slavena Biliće, který byl pořád na nohou a dával pokyny svým svěřencům. Koneckonců není se co divit, je si určitě dobře vědom, že s takovým fotbalem "Železničáři" dostanou od jakéhokoliv silnějšího mužstva výprask. Jestliže v prvním poločase nechával Sergej Ivanov karty ve své kapsičce, ve druhé půli se konečně dostaly na světlo světa, jmenovitě se jednalo o žlutou kartu. Jako první ji dostal v 61. minutě Roman Šiškin a příští týden si proti Krasnodaru nezahraje. O jedenáct minut později viděl na straně domácích kartu Koncedalov. V 74. minutě se do slušné příležitosti dostal domácí Tsagallov, ovšem Grigorijev odvrátil na roh. Ani ne pět minut na to dostal v dresu hostů žlutou kartu i Ješčenko a se Šiškinem si může podat ruku - také on bude Lokomotivu chybět v zápase s Krasnodarem. Následně dostal žlutou kartu i Svěžov na domácí straně a "alespoň" v tomto ukazateli domácí vyrovnali. Do konce utkání jsme viděli ještě možnost domácích, kterou ale Tsagallov s Baljajkinem nedotáhli a v závěru nastavení slušně pálil i Glušakov, domácí brankář Věremenko byl připraven.

Neuvěřitelně nudné utkání tak skončilo 0:1. Lokomotiv se sice raduje ze tří bodů, ovšem Slaven Bilić má pořád hodně přemýšlet. Domácí určitě také budou zpytovat svědomí, avšak čeká se na příchod nového trenéra a jeho vizi, takže by se na tým od řeky Volhy mohly usmát přeci jen šťastnější časy.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Oan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele