19. kolo
09.12.2012 13:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Mordovija Saransk 2:1

CSKA velmi těsně porazilo poslední Saransk a dočasně se tak posunuje na první místo. Mordovija naopak setrvává na poslední příčce, a pokud v příštím kole neporazí Machačkalu, na posledním místě i přezimuje.

CSKA chtělo dostát své role favorita okamžitě od úvodního hvizdu a na branku Mordovije se hnal jeden útok za druhým. O rozruch v hostující obraně se snažilo zejména trio Honda - Dzagojev - Musa, ale ani jeden z nich nedokázal v úvodní čtvrthodině najít recept na obranu rozprostírající se před Abakumovou bránou. Zejména rychlík z Nigérie, Ahmed Musa, měl dvě dobré příležitosti, ze kterých však gól nevzešel. Až ve čtrnácté minutě jsme viděli změnu skóre. Na začátku jen Dzagojevovu polostřelu odvrátila obrana hostí k Hondovi, který si na vápně narazil s Musou, prostrčil míč právě na Dzagojeva, který prověřil Abakumova. Ten však dokázal vyrazit jen k blonďatému Japonci, a tak se po zásluze poprvé měnilo skóre - 1:0.

CSKA dále bušilo do Mordovije, která hrozila opravdu sporadicky. Až ve 26. minutě se odhodlala k útoku, jenže Boberův pokus zlikvidoval v klidu Akinfejev. Zápas se tímto začínal vyrovnávat a Mordovija opravdu vystrkovala růžky, až postupně začala přebírat iniciativu. Toto všechno vyústilo ve vyrovnávací gól, který nebyl celkem kontroverzně uznán pro ofsajd. Pančenko ve 44. minutě krásně vymetl roh domácí brány, ale praporek pomezního byl ve vzduchu.

Do druhého poločasu nastoupila Mordovija se stejnou vervou a hned tři minuty po hvizdu se do šance dostal Pančenko. Na Ivanovův centr ovšem neměl nárok, i když se mohl přetrhnout, jenom jej lízl. V 53. minutě přišel na hřiště za hosty Muchamecin a hned se zapletl do akce, ze které padl opravdu vyrovnávací gól. Pančenko krásnou ulicí vyslal dopředu nikým nehlídaného Muchamecina, který podél Akinfejeva nahrál před prázdnou bránu volnému Boberovi. Ten už měl lehkou práci a nemýlil se - 1:1! A nevypadalo to, že by hostům tento výsledek stačil, protože dále doráželi na domácí obranu, až už to byl Muchamecin, Bober nebo Pančenko. V 65. minutě se dostali ke slovu i domácí. Honda nejdříve vystrašil hosty přímým kopem. Z následujícího rohu se dostal míč až k volnému Musovi, který nedokázal z blízky Abakumova překonat! O šest minut později domácí ten kýžený vedoucí gól už dali. Po rychlém protiútoku, poslal z pravého křídla Dzagojev míč na Hondu, ten přiťukl neobsazenému Mamajevovi a ruský záložník mohl jít slavit - 2:1!

Do konce utkání byla opět aktivnější Mordovija, která se snažila alespoň vyrovnat, jenže nebylo jí přáno. Domácí favorit, tak vyhrál 2:1 a ustrážil doma tři body. Mordovija po velmi sympatickém výkonu odjíždí trochu nespravedlivě s prázdnou.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele