18. kolo
02.12.2012 10:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - CSKA Moskva 2:0

Vážení čtenáři, je to tady! Premier liga má nového lídra. dneska se jím stala dagestánská Machačkala, protože ve šlágru kola dokázala dvěma brankami z druhé půle skolit skoro neporazitelné CSKA. Oba týmy mají 40 bodů.

První půle toho mnoho fotbalového nenabídla. Oba celky se sice snažily o častou střelbu, jenže jejich pokusy často míjely bránu. Nejaktivnějšími střelci byli Boussoufa a Žirkov, kteří obranu lídra z Moskvy zaměstnávali vcelku často. Jinak lze obecně říci, že dominovaly především obrany, protože obě mužstva se většinou zmohla jen na střely zpoza vápna, dovnitř byla cesta zapovězena.

Když se již zdálo, že se první půle dohraje v poklidu a s nulou vzadu u obou celků, tak přišel rozhodující moment zápasu. V 45. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Cauna, tentokráte za faul na Boussoufu. Šel tedy předčasně do sprch. Z následného přímého kopu domácí udeřili - Eto'o střelou z vápna otevřel skóre, jenže stál v ofsajdu. Do šaten se tedy přeci jen šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle byla už o něčem jiném. Domácí měli pochopitelně výhodu a dokázali ji patřičně využít. Ve dvanácté minutě druhé půle se konečně dostali do vytouženého vedení. Po uvolnění Boussoufy na pravém křídle následoval centr na malé vápno, kde se prosadil kanonýr Traore. Anži šlo tedy v 57. minutě do vedení, do zaslouženého. Dagestánci hráli do této chvíle lépe. Pár minut z hranice vápna střílel opět aktivní Boussoufa a Akinfejev se za balonem jen ohlédl. A v 78. minutě bylo vymalováno.

Eto'o pronikl vápnem, přitom obehrál dva protihráče a přihrál balon pod sebe před prázdnou bránu, kde již číhala hvězda dne - Mbark Boussoufa. Ta neměla problém s uklizením míče z dvou metrů do prázdné brány - 2:0. A když Traore na konci zápasu v souboji 1 na 1 nepřekonal vyběhnuvšího Akinfejeva, tak domácí Anži Machačkala brala zasloužené tři body a posunula se o skóre v tabulce před svého dnešního soka.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěléé Anži! Ještě by to chtělo titul

Reagovat
arsavin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele