základní část, 30. kolo
05.11.2011 13:15 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Anži Machačkala - Křídla Sovětů Samara 3:1

Domácí zakončili letošní část výhrou. Samaru popravil dvěmi brankami kamerunský expres Samuel Eto'o. Ta sice vedla po gólu Vorobjova, ale domácí kanonýr nejdříve vyrovnal a poté pečetil z penalty na konečných 3:1.

Počátek utkání byl ve znamení nudy. Na obou stranách se nic moc nedělo. Hrálo se spíše uprostřed pole. Kupodivu aktivnější byli hosté. Domácím vázla hlavně rozehrávka a do zápasu se dostávali pomaleji. Až v 27. minutě nechal domácí Lachijalov vyniknout gólmana Věremka, ten jeho ránu z 18ti metrů vyrazil mimo. Výborný zákrok. Poté pálil Jurij Žirkov dokonce do tyče. Domácí z ničeho nic rozpoutali před bránou Samary peklo. Obraz hry se změnil. Hosté se zatáhli a začali hrát na protiútoky. Obranu zaměstnával hlavně Sergej Kornilenko. I přes značnou snahu Anži o gól se šlo do šaten za nerozhodného stavu. Hrálo se bez branek.

Druhou půli načali hosté šokem. V 55. minutě se po odraženém centru dostal ke střele Vorobjov a jeho přízemní rána z dvaceti metrů k tyči se zastavila až v síti. Křídla se tak dostala do vedení, ale hned po minutě bylo vyrovnáno! Takřka ihned po rozehrávce se k míči dostal Žirkov a nacentroval před bránu, kde se nacházel Eto'o, který hlavou vyrovnal na 1:1.

O pár minut později, přesněji v 64. minutě podruhé úřadoval Žirkov. Opět centroval a tentokrát si balon našel hlavu Lachijalova, jenž otočil skore na 2:1. A aby toho nebylo málo, tak po pěti minutách se Eto'o řítil dám na Věremka a jako deux ex machina se do souboje vložil Taranov, který sundal Kamerunce k zemi a obdržel červenou kartu. K jeho smůle se tak stalo v pokutovém území a byla pochopitelně nařízena i penalta. Tu Afričan ve službách Anži proměnil bez problémů. Bomba pod břevno se chytá těžko. 3:1!

Bohužel po gólu se prakticky přestalo hrát a začalo se střídat a žlutit. Hra se kouskovala a Samara úplně rezignovala na jakékoli zdramatizování a soustředila se na obranu, totální. Domácí se zase nikam nehnali, dvoubrankové vedení jim stačilo. Zápas tak skončil výhrou Anži 3:1.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele