4. kolo
04.04.2010 12:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Těrek Groznyj - Křídla Sovětů Samara 2:0

Těrek prodloužil svou sérii bez prohry, když porazil Křídla Sovětů díky dvěma gólům Héctora Bracamonteho. Zároveň se posunul na druhé místo v tabulce. Hráči z Grozného ve čtyřech zápasech inkasovali pouze jednou.

Domácí tým začal zhurta, jejich útoky museli Samařané odvracet odkopy. Zatím to vycházelo, přičemž Křídla takto zakládala své protiútoky. A jeden z nich mohl být velmi nebezpečný, jenže pas od Petroviče kolegovi byl špatný. Dvakrát se do míče z dálky opřel Jevgenij Savin, bezúspěšně. Nakonec tlak domácích vyústil v gól. Jeden z útoků skončil centrem Korbenka a Bracomonte, který pravidelně střílel góly Samaře ještě když byl v Moskvě, otevřel skóre.

Křídla se trochu vzpamatovala, ve 34. minutě bylo málem vyrovnáno. Svou šanci však Šamil Asildarov nevyužil. Gól byl vstřelen během následujícího útoku- Georgijev poslal perfektní pas na Bracomonte, který byl nikým nehlídán 10 metrů od branky.

Těrek začal hrát hlavně pro publikum a Kobenko skoro přehodil Cygana. Stejně jako loni, i letos byl aktivní Savin. Ve 40. minutě měl příležitost, kterou nezužitkoval. Následující útok však měl být gólový. Bober rozehrál útočnou akci ve středu hřiště a Samsonov střílel na jistotu, jenže Dikan zachránil domácí celek.

Druhý poločas domácí opět začali aktivněji, v jedné z nebezpečnějších situací se míč jen zázrakem nedostal za Cyganova záda. Gazzajev pustil na hřiště namísto Gridneva druhého útočníka Strelkova a na křídle se objevil Stavpec.

Stavpec se po příchodu hned prezentoval střelou k bližší tyči, Dikan si ji však pokryl a míč vytáhl na roh. Střídal i Bajdačnyj, ze hřiště odešel Asildarov, zálohu vystužil Brazilec Maurício. Těrek začal sázet na brejkovou hru. V 59. minutě mohl zkompletovat hattrick Bracomonte, když dorážel po střele Lachijalova, ovšem Cygan na dvakrát zachránil svůj tým. Obrana domácích pracovala sebejistě a udržela si druhé místo nejen v Premier Lize, ale i v počtu inkasovaných gólů. Méně jich má na svém kontě pouze Rubin.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele