23. kolo
02.10.2010 14:15 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Alanija Vladikavkaz - Křídla Sovětů Samara 2:3

Křídla Sovětů dokázala udržet vítězství ve Vladikavkazu nad Alaniji i přesto, že se domácím podařilo vsítit dva góly během dvou minut. Samara tak dohnala čtrnáctý Amkar. O bod zaostávají za svým dnešním soupeřem.

Hosté začali zápas o hodně nebezpečněji, než domácí. Využívali hlavně levou stranu, kde operovali Bober s Leiltonem, při čemž se těžkopádný Brazilec často nestačil vracet do obrany. Ze začátku nebezpečných situací moc nebylo. Hosté jen párkrát zahrávali standardní situace a Vladikavkazci čekali na brejky. V jednom z brejků se ocitl Bikmajev a vyslal nebezpečnou střelu, která však k brance nevedla.

Gól padl docela nečekaně. Sosnil poslal po pravé straně do útoku Samsonova, jenž obehrál v pokutovém území Bulgarua a vystřelil přesně do dolního rohu. Alanija se vzpamatovala a dokonce vstřelila branku, jenže Gabulov se nacházel v ofsajdu. Tohle se stalo, když domácí hráli v deseti, protože po střetu Babatumbeho s Callagovem byl Nigerijec ošetřován za postranní čárou. A když na místo zraněného Collinse vyběhl na hřiště Tichonoveckij, hosté vstřelili druhý gól. Při jednom z útoků se k míči dostal Callagov a odchovanec osetského klubu dalekonosnou střelou s pomocí teče vstřelil svůj první gól v Premier Lize.

Jenže Alanija se nemínila vzdát a sedm minut před koncem první půle si vytvořila tolik gólových šancí, že by vystačily na několik zápasů. Ze začátku Stojanov utekl po opětovně opuštěné Leiltonové straně, ale na místo nahrávky Tichonoveckému se rozhodl vystřelit. Avšak Lobos byl připraven. Ševčuk se rozhodl opět vystřídat. Stáhl Bulhara Stojanova a na jeho místo poslal Chubulova. Hned vzápětí hlavou střílel Bikmajev, ovšem opět pouze do rukou Lobose. Pak ve výhodné situaci netrefil míč Bulgaru a následně Tichonoveckij netrefil bránu.

Ve druhém poločase se hrál ještě otevřenější fotbal. Samařané se snažili odpovídat na domácí útoky, které už nebyly tak nebezpečné, protiútoky. Zafungovalo střídání, které připravil Tarchanov. Střídající Jakovlev obehrál obránce s Keržakovem a zvýšil. Tříbrankové vedení nevydrželo Křídlům ani jednu minutu. Po střele Chubulova si míč zpracoval Marenić a vystřelil. Hned po následném rozehrání málem vsítil další branku Chubulov, ale nepodařilo se. Tarchanov se snažil uklidnit svůj tým, ale nepodařilo se mu to. Do protiútoku poslal Chubulov Bikmajeva a ten v klidu překonal Lobose. Domácí tak snížili na rozdíl jedné branky a nepřestávali v útocích.

Ale i Samara mohla vstřelit gól z brejku. Ze středu hřiště utekl Kuzněcov, ovšem dohnal ho Gabulov a poslal míč na roh. Nakonec Pettaj nastavil šest minut, avšak hosté dotáhli zápas do vítězného konce. Vzhledem k tomu, že příští kolo hostí Sibir, jejích šance na záchranu nejsou minimální.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele