11. kolo
30.05.2009 12:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Spartak Moskva 2:1

Domácí Lokomotiv porazil v moskevském derby Spartak 2:1. Většinu část druhého dějství hráli červenobílí v početní převaze, ani to jim však k bodovému zisku nepomohlo.

Ve šlágru jedenáctého kola se utkaly kluby, které na přelomu dvacátého stolení dominovaly v Rusku, současnost už tak blyštivá není. Každopádně dnes měly oba celky možnost posunout se tabulkou výš, před utkáním byl v lepší výchozí pozici pátý Spartak.

Nehledě na problémy se složením sestavy vstoupil Lokomotiv do utkání aktivně. První vážnější možnost si však vytvořil Spartak. Welliton patičkou vysunul Vladimira Bystrova, ale ostřílený záložník v nájezdu na Marka Čecha minul. O pět minut později mohl zavěsit Welliton, ale na centr Alexe nedosáhl.

Ve 23. minutě rozjásal stadion Lokomotivu obránce Rodolfo, tomu palebnou pozici připravil Charles a železničáři šli do vedení. Lokomotiv se jednobrankovým vedením neuspokojil a za čtrnáct minut se mladý Minčenkov uvolnil přes Jiránka a překonal gólmana Džanajeva.

Závěr prvního poločasu patřil Spartaku. Nejprve nebyl Dzjubovi uznán gól pro údajný faul a poté už se hráči červenobílých radovali. Brazilský mág Spartaku Alex mířil zblízka přesně k tyči a snížil na 1:2 z pohledu hostí.

První minuty druhého poločasu začaly pro Lokomotiv nešťastně, Syčev upadnul po souboji s Makajevem a dostal žlutou kartu za simulování, protože to pro něj byla druhá, šel pod sprchy. Spartak v početní převaze vyvinul tlak, ale šanci si dlouho nemohl vytvořit. Na druhé straně navíc hrozili domácí hráči protiútoky, které zaváněly pojišťující brankou.

V 80. minutě to bylo na červené karty 1:1. Carioca po nevybíravém faulu Glušakova nezvládl situaci a dostal druhou žlutou. Nehledě nato Spartak útočil dál, vyrovnat mohl Makajev, ale gólman Čech proti němu vytáhl zázračný zákrok. V 90. minutě se nechal vyloučit i domácí obránce Fifinho a Lokomotiv musel hrát, stejně jako před týdnem s Kazaní, o devíti. Svěřenci trenéra Maminova to ale příliš mrzet nemuselo, těsné vedení si pohlídali.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele