3. kolo
05.04.2009 12:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Křídla Sovětů Samara 2:1

Další festival neproměněných šancí už Lokomotiv Moskva body nestál, v nedělním šlágru třetího kola ruské Premier Ligy proti Křídlům Sovětů Samara vyhrál tým trenéra Rachimova 2:1. Vítězný gól vsítil tři minuty před koncem Dujmovič.

Domácí fotbalisty Samara svou aktivitou zaskočila, ve 21. minutě měl první gólovou šanci celého utkání na kopačce útočník Jevgenij Savin, brankář Lokomotivu Marek Čech se však proti jeho mířené střele vyznamenal. Železničáři hráli v té době druhé housle, přesto se mohli ujmout vedení, moskevští však trpí na neproměňování šancí, což potvrdil Odemwingie, který běžel sám na gólmana Lobose, ale zvolil nejhorší možný způsob zakončení.

Ve 28. minutě tak udeřila Samara, Kalačev zaskočil po rohovém kopu zkoprněnou obranu Lokomotivu a poslal hosty do vedení. Vyrovnaný první poločas ještě přinesl po jedné šanci na obou stranách. Lokomotiv zahrozil po střele Odemwingieho, kterou odvrátil zadák Belozerov. Také Čecha zachránil vlastní obránce, superšanci Samary totiž vykopl z brankové čáry Kuzmin.

Trenér Rašid Rachimov o přestávce poslal na hřiště Ďuricu a Torbinského, především tah s nasazením druhého jmenovaného se mu vyplatil a to hned od prvních minut, kdy nový hráč na hřišti tvrdým zákrokem vyřadil na několik minut ze hry robustního Jana Kollera... Nejen tím však Torbinskij Lokomotiv pomohl, záložník ruské reprezentace hru domácích zrychlil a zvýšenou aktivitou v úvodu druhého dějství pomohl Lokomotivu k vyrovnávající brance.

V 55. minutě totiž vyslal nádhernou střelu na vzdálenější tyč obránce Oleg Kuzmin a bylo vyrovnáno. Lokomotiv zvýšil na obrátkách a hnal se za vítěznou brankou. Hrdinou utkání se mohl stát Syčev, ale ve vyložené šanci Lobose nepřekonal.

V 82. minutě málem rozesmutnil domácí diváky český útočník Jan Koller, který se odpoutal od obránce a hlavičkou překonal Čecha, byl mu však pískán faul. Český obr se nezlobil, faul byl při opakovaném záběru očividný.

Když se zdálo, že Lokomotiv si připíše třetí remízu v této sezóně, udeřil záložník Dujmovič. Tři minuty před koncem si chorvatský fotbalista naběhl na standardní situací Torbinského a hlavou zavěsil. Lokomotiv tak v zajímavém utkání pokořil Samaru 2:1.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele