22. kolo
20.09.2009 16:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Zenit Petrohrad 0:1

Zenit Petrohrad pokračuje v honbě za medailovým umístěním, pod novým trenérem Anatolijem Davydovem vyhráli Pitěrci už tři ligové zápasy v řadě. V nedělním souboji 22. kola zvítězil Zenit na horké půdě Samary 1:0, tři body hostům zařídil většinou vlastních fanoušků nechtěný navrátilec ze Spartaku Moskva Vladimir Bystrov.

Úvodní minuty patřili hostům, ve čtrnácté minutě zato byli odměněni vedením. Vladimir Bystrov si vyměnil míč s Husztim, naběhl si do pokutového území Samary, kde nikým nehlídán překonal Lobose. Bystrov se zatím trefil v každém utkání ve svém staronovém celku a napříč nenávisti vlastních fanoušků je hnacím motorem ofenzívy Zenitu. Ve zbytku poločasu Petrohrad zkušeně kontroloval průběh utkání a Samaře nedovolil vážnější ohrožení branky Malafejeva.

Do druhého poločasu už Vladimir Bystrov kvůli drobnému zranění nenastoupil, od Davydova dostal příležitost Roman Širokov. Po změně stran už Samara ovládla utkání, po centru Šiškina se k míči jen o chloupek nedostal Jan Koller. V 55. minutě domácí poslali na hřiště druhého útočníka, Savina zaměnil Adamov.

S přibývajícími minutami se Samara mohutně hrnula do útoku a zapomínala na zadní vrátka. To mohli potrestat hostující fotbalisté Hubočan s Širokovem, ale neuspěli. Cennou remízu mohli Křídlům Sovětů nakonec zajistit čeští legionáři Koller s Jarošíkem. Kollera ale na poslední chvíli po pasu krajana Jarošíka zpacifikoval Kim Dong-Jin a v nastaveném čase jen těsně minula branku Zenit střela Jarošíka.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele