24. kolo
05.10.2008 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Samara z duelu proti Spartaku odváží cenné tři body

Spartak v Lužnikách nestačil na Samaru. Jedinou branku utkání vsítil záložník Oleg Ivanov. Domácí v závěru neudrželi nervy a Bystrov s Mozartem uviděli červenou kartu.

První poločas jasně ukázal, jak je pro oba týmy toto utkání důležité. Trenér Samary Leonid Sluckij zvolil defenzivní taktiku, Křídla v útoku využívala především Kollera, který svou robustní postavou zaměstnával zadáky Spartak. Všechny akce červenobílých šly především přes krajního záložníka Vladimira Bystrova, po jehož přihrávce zahodil slibnou šanci Pavlenko, samotný Bystrov pak zkoušel přehodit brankář Samary Lobose, ale Chilan se nachytat nenechal. Trenér Spartaku Michael Laudrup se jen divil.

U Samary, jak se i očekávalo, byl nejnebezpečnějším mužem Jan Koller. Právě jeho hlavička orazítkovala tyč. Poté se český obr přeměnil do role nahrávače, střelu Tichonova blokoval obránce Spartaku. Bylo očividné, že Spartak si neví s Kollerem rady.

Spartak byl aktivní také ve druhém poločase, po jedné tutovce si rozdělili Pavlenko a Bystrov. Potom se nebezpečnou střelou prezentoval Sajenko, ale Lobos jeho ránu zlikvidoval. Z výhodné pozice trestuhodně pálil nad Rodriguez. Jan Koller na druhé straně měl několik nebezpečných pokusů, ale jeho střely se mezi tři tyče nevešly.

Samara vystrkovala růžky, Ivanov vysunul Bobera a jeho samotný nájezd zlikvidoval gólman Pletikosa. O několik minut později Pletikosa kapituloval, obránce Belozerov byl na útočném výletě, přihrál Olegu Ivanovi a chorvatský reprezentant se proti jeho střele k tyči natahoval marně.

Spartak v závěru neunesl nepříznivý vývoj utkání a hrál o devíti, pod sprchy šel Bystrov a dvě minuty před koncem i brazilský středopolař Mozart. Křídla díky organizovanému fotbalu ulovily tři body a stále mají velkou šanci, že příští sezónu budou hrát Ligu mistrů.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele