19. kolo
24.08.2008 13:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Zenit nečekaně porazil Samaru vysoko 3:0

Zenit nečekaně hladce porazil Křídla Sovětů Samara 3:0. Svůj stý zápas v ruské lize okořenil dvěmi brankami útočník Pavel Pogrebňak.

Samara vstoupila do utkání správnou nohou. Povedený pokus si připsal Oleg Ivanov a jen těsně minul tyč. Aktivní byl Bober, který dělal v pokutovém území Zenitu dusno. Zdálo se, že gól do sítě Zenitu visí na vlásku. Pravda, gól padl, ale za záda chilského brankáře Lobose, který hájí svatyni Samary. V 16. minutě si na první tyč naběhl Pogrebňak a se štěstím otevřel skóre. Ruský útočník, který po zranění nastoupil poprvé v základní sestavě, si tak osladil jubileum v podobě stého zápasu.

Pochopitelně, že branka dodala Zenitu klid. Nicméně časem se ukázalo, že hráč kvalit Aršavina týmu přeci jenom chybí. Dalekonosným pokusem se blýskl kapitán Anatolij Tymoščuk. Samara spoléhala na centry do pokutového území, kde číhal obrovitý Jan Koller.

Blížil se konec poločasu a Jan Koller se mohl zapsat poprvé v ruské lize mezi střelce. Po jednom z mnoha centrů se prosadil přes zadáka Zenitu, ale orazítkoval břevno.

Také do druhého dějství vstoupila Samara aktivně. K blízkosti branky reprezentačního brankáře Malafejeva se však fotbalisté domácích nedostávali. Nezbývalo jim proto nic jiného, než to zkoušet zdálky. Malafejev se zaskočit nenechal.

V 61. minutě své kvality potvrdil Zyrjanov, který vnikl do pokutového území Samary a technickou střelou překonal Lobose. O osudu utkání mohl definitivně rozhodnout Fajzulin, ale v tváří v tvář Lobosovi neuspěl. Jan Kollerovi mimochodem nebyl uznán zcela regulérní gól údajně pro ofsajd. Český útočník si tak na svůj první gólový zápis ještě bude muset počkat.

Domácí měli dvacet minut na vyrovnání, ale místo toho, aby vsítili kontaktní branku, další inkasovali. Obránce Belozerov fauloval v pokutovém území Pogrebňaka a sám postižený penaltu proměnil. Lobos si na míč sáhl, ale to bylo tak vše. Janu Kollerovi mimochodem nebyl uznán zcela regulérní gól údajně pro ofsajd. Český útočník si tak na svůj první gólový zápis ještě bude muset počkat, za protesty si navíc vysloužil žlutou kartu.

Kdo by si pomyslel, že Křídla na své půdě prohrají tříbrankovým rozdílem?

Autor: David Kubáň / Gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele