17. kolo
09.08.2008 13:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chyba brankáře Lokomotivu rozhodla o výhře Samary

Chyba brankáře Pelizzoliho rozhodla o vítězství Samary nad Lokomotivem Moskva. Obě branky domácí vstřelili v nastaveném čase.

Utkaly se dva sousedi v tabulce. Samara byla před sedmnáctým kolem šestá, Lokomotiv pátý. Na hrotu Lokomotivu se namísto Odemwingieho objevil mladíček Minčenkov. Vykartovaného krajního obránce Samary Oh Bum Suka nahradil Sergej Budylin.

Nehledě nato, že Křídla Sovětů hráli před domácím publikem, Lokomotiv se tlačil do ofenzívy. Třeba Glušakov obehrál dva protihráče, míč sice vzápětí ztratil, ale tento moment dokumentoval sebevědomí Lokomotivu. Samara, samozřejmě, také usilovala o ohrožení branky soupeře, ale až moc často se její hráči spoléhali na nákopy na českého obra Jana Kollera, což se ne vždy vyplatilo. Jan Koller využil svých parametrů po autovém vhazování. Prosadil se přes obranu Lokomotivu, ale pálil nepřesně.

Ve 23. minutě Savin našel Adžindžala, který nestřílel ideálně, ale nebezpečný moment to byl. Lokomotiv mohl děkovat Pelizzolimu, který střelu domácího záložníka zneškodnil. Akce dvou mladíčků Lokomotivu měla ještě gólovější parametry. Glušakov vybídl Minčenkova do nájezdu na brankáře Lobose. Gólman Chile směr zakončení vystihl a míč vytěsnil na rohový kop. Ke konci prvního poločasu Samara zvýšila tlak. Místečko v pokutovém území si hledal Jan Koller. Obrana Lokomotiv tak měla co dělat, ale poločasový stav 0:0 dokázala udržet.

Centry do pokutového území dělala Samara obraně Lokomotivu problémy. Po jednom z nich hlavičkoval záložník Jiří Jarošík do břevna! Lokomotiv zahrozil po akci Gurenka, který obelstil hráče Samary, ale Lobos neměl s jeho střelou problémy. Gólový moment měl na kopačce zadák Železničářů Rodolfo. Z třiceti pěti metrů napálil míč do tyče. Diváky musel fotbal bavit, k vidění bylo hodně šancí.

Veselo však nebylo Lokomotivu. Sedmnáct minut před koncem utkání. Talentovaný útočník Minčenkov se zranil a musel být odnesen na nosítkách. Nahradil ho Dmitrij Syčev, který téměř okamžitě málem potrestal Lobose za lehkomyslné vyběhnutí.

Rozuzlení celého utkání nastalo v nastaveném čase. Po standardní situaci zaváhal Ivan Pelizzoli u centrovaného míče a Denis Kovba otevřel skóre utkání. Na vrub šel i druhý gól Samary v nastaveném čase. Po dlouhém výkopu brankáře Lobose neudržel míč v rukou a Anton Bober neměl problémy míč hlavou dopravit do odkryté branky. Samara porazila Lokomotiv 2:0 a dostala se před svého soupeře.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Samara může překvapit. Lokomotivu bude chybět kanonýr Odemwingie. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

souboj o patou pricku skonci remizou

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle přijít o body na konci za každou cenu musí Lokomotiv dojít k titulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele