32. kolo
06.04.2024 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lucas Paquetá (© AFP)

West Ham vrátilo do hry stažení obou Čechů. Obrat dokonala kuriózní trefa od praporku

Wolves prohráli ve 32. kole Premier League na svém hřišti s West Hamem 1:2. Zápas přitom měli rozehraný lépe, když po úvodním dějství díky proměněné penaltě vedli. Ve druhé půli, do níž už nezasáhli čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček, však hráli prim hosté. Nejprve Kladiváři rovněž z bílého bodu pro pokutový kop srovnali a v 85. minutě dokonali obrat poté, co se přímo od rohového praporku trefil obávaný exekutor standardních situací James Ward-Prowse.

Když se Wolves ohlédli v tabulce směrem dozadu, měli prakticky splněno, jelikož o jejich záchraně nebylo pochyb. Gary O’Neil však spřádal o poznání smělejší plány, do evropských pohárů totiž mohlo při souhře okolností proklouznout až osm nejlepších celků Premier League. Tato informace byla zásadní i pro před utkáním sedmý West Ham, který měl na Vlky tříbodový náskok.

Úvodní dějství duelu patřilo jednoznačně Vlkům. Herní dominanci mohl v gól přetavit Pablo Sarabia, který však v těsné blízkosti branky napálil pouze Lukasze Fabiaňského. Ve 31. minutě byly problémy Kladivářů ještě výrazně zvětšeny. Po skluzu Emersona v pokutovém území následovala letos již 10. penalta zahrávaná proti týmu Davida Moyese. Zahrávat ji šel právě již zmiňovaný španělský forvard Sarabia, který i s podporou štěstěny nedal odražením míče od pravé tyče gólmanovi sebemenší příležitost zakročit.

Emerson zdánlivě dokázal svou chybu odčinit krátce po hodině hry, ke gólové hlavičce se však dostal pouze díky svému nedovolenému zákroku a videorozhodčí tak vyrovnávací branku musel zneplatnit. V 73. minutě se již Emerson zapsat do dějin zápasu pozitivním písmem dokázal, jeho kop odvracel rukou Max Kilman a z následného pokutového kopu dokázal pečlivě utaženou ranou k pravé tyči srovnat skóre Brazilec Lucas Paquetá. Šest minut před koncem zápasu dokonali hosté senzační obrat, Ward-Prowse se neskutečným způsobem prosadil přímo kopem od rohovém praporku. Dlouhé 10minutové nastavení málem zachránilo Wolves, gólové hlavičce Kilmana ovšem předcházel ofsajd brankáři clonícího Tawandy Chirewy.

Na rozdíl od předchozích pěti vzájemných duelů, v nichž pokaždé vyhrál tým vedený jako domácí, tak tentokrát vyhráli hosté. Wolves se v příštím kole představí 13. dubna v Nottinghamu, West Ham přivítá o den později Fulham.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
JimBob

Reagovat
OnlyWHU

WOW!!!!

Reagovat
JimBob

ze by se neustaly psani karren brady na komisi rozhodcich kvuli var konecne vyplatilo? :D to byl zase zaver...

Reagovat
OnlyWHU

Pěkná výhra nad konkurentem v tabulce. Zase šílený průběh. Ještě, že máme tu fotbalovou kvalitu, která nás letos nenechá ve štychu.

První půle z naší strany hrozný, pěší fotbal bez jedinýho steleckýho pokusu. A zase obligátní gól z penalty. Ve druhý půli jsme obrátili list a zaslouženě to otočili. Nechce se mi věřit, že když odvolají gól není to ten náš. WP neuvěřitelně rozhodl a posunul se fotbalových nebes.

Jo, a abych nezapomněl. Moyes konečně střídal a nově příchozí nehráli vůbec špatně. Bowen snad nebude mimo hru!!!!

Tenhle zápas by nás mohl nakopnout! A teď na neporazitelnýho mistra z Německa.COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele