22. kolo
01.02.2024 21:15 CET
3 : 4
(0:2)

Reportáž

Kobbie Mainoo (© AFP)

United v infarktovém závěru skolili Wolves. Rashford sfoukl interní problémy gólem

Manchester United ve 22. kole Premier League porazil v gólové přestřelce Wolves 4:3. Do utkání vstoupili lépe Rudí ďáblové, když se prosadila jejich dvě útočná esa Marcus Rashford a Rasmus Höjlund. Především pro Angličana se jednalo o důležitou trefu, neboť do předchozího klání nenastoupil kvůli jeho interním problémům v klubu. Domácí se sice nevzdali a podařilo se jim dokonce v 95. minutě vyrovnat na stav 3:3, nicméně poslední slovo si vzal o dvě minuty později hrdina Kobbie Mainoo. "Vlci" tak museli poprvé od 17. prosince zkousnout porážku.

Wolves za sebou měli úspěšný, ale poněkud divoký pohárový duel proti West Bromu, který na několik desítek minut přerušily nepokoje fanoušků v ochozech. Dominantní výkon ovšem nakonec zastínil mimofotbalové problémy a svěřenci Garyho O'Neila vylepšili svou poslední soutěžní bilanci na pět výher a dvě remízy. Postup v FA Cupu zaznamenal i soupeř, avšak v jeho případě disciplinární potíže Rashforda zaujaly výrazněji než triumf nad čtvrtoligovým Newportem.

Hříšník Rashford jistě chtěl dát na kritiku rychle zapomenout. To se mu povedlo již v páté minutě, když se po krátkém pasu Höjlunda prosadil parádní střelou z hranice šestnáctky k pravé tyči. Aktivnější Rudí ďáblové drželi Wolves pod tlakem i nadále. Ve 22. minutě přidal druhou branku asistent té první Nor Höjlund, jemuž se šťastně odrazil balon na kopačku po zblokovaném pasu Luka Shawa a odtud putoval do branky. Síť za zády gólmana Wolves rozvlnil zvonu Höjlund ve v závěru poločasu, jeho radost však zhatil praporek pomezního. O tři minuty později z ofsajdového postavení také pálil Casemiro.

Do druhého dějství nastoupili "Vlci" o poznání lépe. Tvořili si jednu šanci za druhou. Drama přineslo až rozhodnutí z 68. minuty, kdy sudí Jarred Gillett ukázal po faulu Casemira na puntík, z kterého se střelou doprostřed prosadil Pablo Sarabia. Inkasovaná branka nemusela United dlouho mrzet. Erik ten Hag totiž připravil parádní střídání, kdy se do hry v 73. minutě dostal Scott McTominay a o dvě minuty později se po skvěle zakrouceném rohovém kopu Bruna Fernandese hlavou rozvlnil síť.

V 85. minutě "Vlci" snížili na rozdíl jediné branky, kdy se z bezprostřední blízkosti prosadil Max Kilman, jehož našel obětavým pasem Craig Dawson. V páté minutě nastavení dokonce vyrovnal Pedro Neto, radost z bodu však netrvala dlouho. O dvě minuty později nádhernou ranou do pravého dolního růžku vystřelil tři body svému celku Mainoo.

Wolves tedy nepotvrdili solidní formu a po více než měsíci si připsali soutěžní porážku. I v příštím kole je čeká hvězdný soupeř, neboť 4. února vyzvou Chelsea. United ve stejný den přivítají West Ham.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (1)

Přidat komentář
Rezan

Mít počet vstřelených branek jako 17. a inkasovaných jako 18. a být s tím na sedmém místě je skoro zázrak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele