34. kolo
20.04.2024 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Kanonýři si proti Wolves vynahradili evropský neúspěch návratem do čela tabulky

Arsenal se po třech soutěžních kláních bez výhry vrátil na vítěznou vlnu, když ve 34. kole Premier League porazil Wolves na jejich hřišti 2:0. Chvílemi bezradně působící Kanonýry vysvobodil v závěru prvního poločasu nechytatelnou ranou do šibenice Leandro Trossard. Belgický křídelník si devátou trefou v ročníku vylepšil dosavadní střelecké maximum v nejvyšší anglické soutěži a posunul Londýňany zpět do čela ligy. Druzí Citizens však ztrácí jediný bod, a navíc odehráli o zápas méně.

Duben zatím nebyl ani jednomu z celků fotbalově nakloněn. Konec v Lize mistrů proti neoblíbenému Bayernu a rovněž ligová prohra s Aston Villou rozhodně nemohly být pro Arsenal dobrou vizitkou. Hosté z Londýna nicméně chtěli situaci o něco vylepšit, v případě tříbodového zisku ve Wolverhamptonu by se totiž vyhoupli zpět do čela Premier League.

Této více než pozitivní vyhlídce mohl dát reálné rozměry Declan Rice, nicméně s jeho pomalým pokusem z hranice šestnáctky neměl José Sá žádné větší problémy. O chvíli později pálil Rice ze stejné pozice podruhé. Tentokrát však zvolil razanci na úkor přesnosti. Po odehrané půlhodině se nechal jednoduše odzbrojit Jakub Kiwior. Z toho těžil Joao Gomes, který z ostrého úhlu vystřelil na branku Davida Rayi, ale španělský gólman reflexivním zákrokem změnu skóre odmítl. Krátce před ochodem do šaten ustál Gabriel Jesus důležitý souboj ve vápně, následně přiklepl míč připravenému Trossardovi, a ten jej nekompromisně napálil přímo do šibenice.

Po změně stran se dostal do střelecké pozice zády k bráně Kai Havertz. Složitou situaci řešil povedeným volejem z otočky, nicméně trefil jen prostor, kde se pohyboval Sá. Na druhé straně si za obrannou linii Gunners zaběhl Mario Lemina, zasekávačkou se zbavil dotírajícího Gabriela, aby posléze mířil pouze do náruče Rayi. Španělský gólman dodal sebevědomí svému týmu také při nebezpečném centru Tommyho Doyla z pravé strany, když udržel míč před dobíhajícím Leminou v rukavicích. Ještě v nastaveném čase přidal pojistku Martin Ödegaard, který poslal balon z téměř nemožného úhlu kolem nohy brankáře.

Arsenal se tak vyhoupl do čela tabulky. V příští bitvě se v úterý 23. dubna střetne v londýnském derby na domácí půdě s Chelsea, na hřiště Wolves přijede o den později Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele