7. kolo
30.09.2023 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radující se Tomáš Souček (© AFP)

Asistující Coufal i skórující Souček. Sheffield odnesl galapředstavení českých reprezentantů

Hráči West Hamu zvítězili v utkání sedmého kola Premier League na domácím hřišti nad Sheffieldem United 2:0, a nováček tak nebodoval v šestém ze sedmi odehraných zápasů. Výraznou stopu v duelu zanechali oba čeští hráči ve službách Kladivářů. Vladimír Coufal nahrál na úvodní gól Jarroda Bowena ze 24. minuty, díky čemuž asistoval již ve třetím ligovém klání za sebou. Ještě do přestávky pak skóroval Tomáš Souček, který si po trefě z EFL Cupu připsal i premiérový zásah v aktuálním ročníku nejvyšší anglické soutěže.

Kladiváři museli po porážce s Liverpoolem v minulém kole odehrát v týdnu pohárové utkání na půdě třetiligového Lincolnu. Povinný postup zvládli, a to především díky Součkovi, který vsítil jediný gól zápasu. Po dvou těžkých ligových pádech si chtěl West Ham napravit náladu třemi získanými body. K tomu měl velmi dobré předpoklady, jelikož před vlastními fanoušky přivítal Sheffield. Ten od startu ročníku dokázal získat pouhý jeden bod, přičemž naposledy prohrál s Newcastlem málo vídaným výsledkem 0:8.

V úvodu nevyužil chybu domácí obrany právě český středopolař, jehož zakončení v záklonu letělo opravdu hodně vysoko. The Blades se nechtěli nechat zahanbit a nebýt bloku Nayefa Aguerda, byla by střela Camerona Archera dost možná gólová. Wes Foderingham následně zlikvidoval hlavičku Bowena. Na jeho pohotové zakončení do dolního rohu ze 24. minuty, které přišlo po kombinaci Součka a Coufala, už ovšem nedokázal reagovat. Viditelně otřesený nováček inkasoval do pauzy ještě jednou. Souček se znovu probil do pokutového území a z prostoru penalty protlačil balon do sítě. Okamžitou reakci hostů ještě v závěru půle odmítl nevyužitým únikem Oliver McBurnie.

Tým ze Sheffieldu vyšel z kabiny zjevně dostatečně namotivovaný a Alphonse Areola musel několikrát zasahovat v nebezpečných situacích uvnitř svého pokutového území. Na druhé straně pak po rohovém kopu mířil marocký stoper Aguerd hlavou z dobré pozice mimo. Žiletky utkání nevzdaly a nadále podnikaly útočné výpady do domácí šestnáctky, obrana Kladivářů ovšem dokázala všechny nebezpečné střelecké pokusy obětavými zákroky blokovat. Za The Hammers mohli v závěru po závaru na malém vápně vedení ještě navýšit Bowen a Saïd Benrahma, Foderingham ale třetí gól za svá záda nepustil.

West Ham tak prohloubil trápení Sheffieldu a doma získal tři body. V následujícím kole přivítá 8. října na vlastní půdě Newcastle, The Blades změří o den dříve síly s Fulhamem.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Povinný výhry se neroděj lehko, ale tahle moc nebolela. V poli jsme soupeře jasně předčili a dali včas dva góly. Těch našich gólů mělo být ale víc, šancí jsme měli kupu. Snad si to vybereme v příštím programu, kterej bude dost hustej. Moyes chtěl jistý body nejen ze svýho 900, zápasu na lavičce v PL, tak střídal až v závěru. Potěšily výkony i body Suka a Cufa. Zatím dobrý, ať to vydrží, COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele