12. kolo
12.11.2023 15:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Obrana West Hamu opět tápala. Rozuzlení napínavého bijáku s Nottinghamem zajistil Souček

Hráči West Hamu zvítězili ve 12. kole Premier League na domácí půdě nad Nottinghamem 3:2. O úvodní branku se postaral Lucas Paquetá, který potrestal zaváhání v defenzivní řadě soupeře. Hosté ovšem dokázali využít nepozorné obrany domácího celku a dvěma zásahy duel otočili. Další obrat však nastartoval Jarrod Bowen, na kterého těsně před koncem navázal rozhodující trefou Tomáš Souček, jenž ještě předtím nastřelil horní tyč. V základní sestavě nescházel ani jeho reprezentační kolega Vladimír Coufal.

Současná forma Kladivářů budila ve fanoušcích poněkud opodstatněné rozpaky, protože zatímco v EFL Cupu či Evropské lize se West Hamu dařilo skvěle, v lize se zejména jeho defenziva nebývale trápila. Svěřenci Davida Moyese v posledních čtyřech zápasech Premier League inkasovali 10 branek a získali jediný bod. Duel s Nottinghamem tak pro ně představoval šanci, kterou museli využít, pakliže nechtěli, aby je v tabulce přeskočili právě i hráči Forestu.

Na nepříznivou formu v nejvyšší anglické soutěži chtěli dát Kladiváři rychle zapomenout. Již ve třetí minutě se po obrovské chybě prosadil Paquetá. Brazilec se k míči dostal poté, co přihrávající Nicolás Domínguez napálil svého spoluhráče a odražený balon následně Paquetá umístil do pravého spodního růžku branky. Zbytek první půle nabídl spíše boj o střed pole. Právě tam započali hosté akci, která vedla ve 44. minutě k vyrovnání. Ibrahim Sangaré vybojoval balon a přesnou přihrávkou našel Morgana Gibbs-Whitea, jehož střele ještě dokázal Alphonse Areola vystavit stopku, na dorážku Taiwa Awoniyiho z bezprostřední blízkosti už byl však krátký.

Po změně stran drželi balon více na svých kopačkách Kladiváři. I přes aktivní přístup ale udeřili v 63. minutě hosté poté, co po parádní individuální akci našel Ola Aina v pokutovém území Anthonyho Elangu, který střelou k pravé tyči zvýšil skóre. Domácím se však podařilo rychle odpovědět. K exekuci rohového kopu přispěchal v 66. minutě James Ward-Prowse, jenž našel hlavu Bowena a ten zakončil do pravé části branky. V 70. minutě mohli jít znovu do vedení domácí. Souček se dostal k balonu ve vápně, jenže jeho střela pouze orazítkovala břevno. Souček se však nakonec gólu dočkal, a to v 88. minutě, kdy si naskočil na precizně rozehraný rohový kop a hlavou zakončil k pravé tyči.

Nottingham na úspěch z minulého kola nenavázal a z Londýna odjel bez bodů. The Garibaldi se v příštím kole představí 25. listopadu doma proti Brightonu, West Ham tentýž den navštíví Burnley.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (3)

Přidat komentář
TrueHammer

Povinné tři body pro Kladiváře. Tipuji výsledek na 2:0, Bowen by mohl vsítit další branku. COYI!

Reagovat
OnlyWHU

KLA-DI-VA!!! Tak takhle se hraje o body! Fantastický výkon všech našich playerů na hřišti! Strašně jsme chtěli (potřebovali) body v PL. Otočit zápas! Jak skvělý čin! Dopředu velmi nebezpečný soupeř nám nic nedaroval. Fantastický Paquetá, přidali se další (Bowen, Ward-Prowse, Aréola, Emerson, Kudus i ostatní). Je naprosto úžasný, že v tomto epickým dramatu na nejlepší světový scéně, hráli skvělou roli i naši beze sporu nejlepší fotbalisté Cuf a Suk. Součkovi přeju vítězný gól! Kdo jiný si zaslouží takovou odměnu po tak tvrdý práci.

Jsme zase v první polovině a to jsme potřebovali (hlavně kvůli psychice). Když budeme schopni tento výkon opakovat, bude to skvělá sezona!

Díky! COYI!!!

Reagovat
TrueHammer

Souhlas!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele