10. kolo
29.10.2023 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dominic Calvert-Lewin (© AFP)

Součkův příchod West Ham nespasil. Calvert-Lewin se zařadil po bok evertonských velikánů

Fotbalisté West Hamu podlehli v 10. kole nejvyšší anglické soutěže na svém hřišti Evertonu 0:1. Již třetí soutěžní porážku v řadě připravil domácím v 51. minutě Dominic Calvert-Lewin. Anglický útočník zároveň zaznamenal svou 50. trefu v Premier League, což se v dresu Karamelek povedlo pouze dalším třem hráčům. Tomáš Souček při neúspěchu svého celku do hry nastoupil až zhruba 20 minut před koncem, Vladimír Coufal odehrál celé utkání.

Sestupný trend výkonů Kladivářů vyvrcholil v posledním kole porážkou a čtyřmi inkasovanými góly na hřišti Aston Villy. O nápravu se chtěli pokusit proti Evertonu, jenž měl na kontě bídných sedm bodů a po prohře s Liverpoolem mu navíc chyběl vykartovaný Ashley Young. Londýnskému celku se v tomto ohledu mohl hodit především Jarrod Bowen. Ten nejenže již stihl vyrovnat loňskou metu svých ligových tref, ale ve dvou posledních domácích duelech s Toffees se celkem třikrát gólově prosadil.

A byl to právě anglický křídelník, který se po úvodním hvizdu ocitl v první zajímavé příležitosti. Bowen si naběhl na nádherný oblouček Lucase Paquety a moc nescházelo, aby míč protečoval za záda Jordana Pickforda. Po dobré práci brazilského reprezentanta pálil vzápětí opět Bowen a jen těsně minul levou tyč. Laxního Paquetu následně obral ve středu pole o balon Jack Harrison, jenž však rychlý protiútok nevyřešil dobře a místo přihrávky volnému spoluhráči zakončil pouze do rukavic Alphonse Areoly.

Tým ze severu Anglie rozčísl defenzivně laděný duel až po změně stran. Na začátku celé akce byl Jarrad Branthwaite. Ten na polovině hřiště vybojoval míč, který si posléze převzal Dwight McNeil, přiťukl jej Calvertu-Lewinovi a vytáhlý útočník z otočky střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre. O pár minut později mohl pojistku přidat Abdoulaye Doucouré, jenž šel po vyhrané hlavičce Calverta-Lewina sám na Areolu, ale francouzský gólman vytáhl fantastický zákrok, a udržel tak naděje svého týmu na bodový zisk.

Everton tedy poněkud překvapivě uspěl a odvezl si z Londýna všechny body. Do akce se vrátí 4. listopadu, kdy přivítá Brighton. West Ham ve stejný den narazí v městském derby na Brentford.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Tak tohle jsme fakt nepotřebovali. Krize je tady. Z hrušky jsme dole a teď už zbývá jen jezdit po zadku. Budou toho Paqueta, Ward-Prowse, Alvarez a spol. schopni? Potvrdí Kudus roli posily? Čím dřív, tím lépe! COYI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele