28. kolo
10.03.2024 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Lucas Paquetá (© twitter.com/EuropaLeague)

Trápící se Burnley sahalo v Londýně po výhře, West Hamu vytrhl trn z paty mlčící kanonýr

Burnley se vzepřelo ve 28. kole Premier League prognózám a remizovalo na hřišti West Hamu 2:2. Hosté se ziskem prvního venkovního bodu od konce prosince posunuli z poslední příčky tabulky, přesto pro ně měl nerozhodný výsledek hořkou pachuť. V průběhu poločasové přestávky se totiž těšili z dvougólového náskoku, jenže Londýňané rychle po změně stran snížili a v nastavení srovnali zásluhou Dannyho Ingse. Ten se trefil v aktuálním ročníku poprvé, v těch minulých přitom nasázel v rámci této soutěže 70 branek. Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli v dresu londýnského celku celé utkání.

V táboře West Hamu byl v polovině února oheň na střeše, když Kladiváři podlehli Arsenalu vysoko 0:6. Zdrcení hráči pak ještě nestačili na Nottingham, poslední dva ligové výsledky ale lehce zlepšily fanouškům náladu, přičemž o výhře nad Evertonem rozhodl krásnou ranou Tomáš Souček. Další triumf měl dle papírových předpokladů přijít proti sklíženému Burnley, jež získalo v roce 2024 pouhé dva body.

To však v Londýně začalo velmi aktivně, což rezultovalo ve vedoucí trefu. David Datro Fofana se uvolnil mezi dvěma hráči domácích a poté vyslal nádhernou střelu, která doplachtila až do horního rohu branky. To nakoplo West Ham, který postupně začal čím dál více hrozit. Největší zbraní Kladivářů byly centry Coufala, které dělaly hostům velké problémy, nicméně na poslední chvíli je vždy dokázali zneškodnit. The Hammers se tak do poločasové přestávky střely na bránu nedočkali, naopak na druhé straně ještě padl gól, když si přihrávku ze strany od Joshe Cullena nešťastně srazil do sítě Konstantinos Mavropanos.

Hned z první akce po změně stran došlo ke snížení. Zaváhání defenzivy hostů vedlo k tomu, že se Lucas Paquetá řítil sám na bránu a gólmana nekompromisně po zemi prostřelil. Poté přišel velký nápor domácích. Ze závaru po rohovém kopu vystřelil Jarrod Bowen, naneštěstí pro něj pouze do zad Paquety. O chvíli později Mohammed Kudus spálil obrovskou příležitost, když po zaseknutí střílel z ideální pozice pouze nad břevno. V další šanci trefil Coufal po teči jednoho z obránců pouze horní tyč. V 82. minutě zkoušel štěstí Souček, který byl dobře postavený v šestnáctce, jeho pokus však vychytal brankář James Trafford. Domácí se nakonec téměř dočkali, nicméně trefa Ingse nebyla kvůli předcházejícímu těsnému ofsajdu uznána. V nastaveném čase se přece jen anglický forvard trefil, čímž zařídil srovnání. Zkušený útočník poté ještě trefil břevno.

Burnley tak vůbec poprvé dokázalo v roce 2024 ve venkovním utkání získat alespoň bod, přesto jeho hráči odcházeli zklamaní. V příštím kole se na jeho hřišti představí 16. března Brentford, West Ham přivítá o den později Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (3)

Přidat komentář
JimBob

west hamu fandim pres 25 let, nesleduju teda zapasy anglicky repre, takze nevim, jak je philips v ni, ale nepamatuju, ze by u nas hral takhle marnej hrac. myslel jsem, ze ma byt konkurence soucka, kterej lita dozadu dopredu, neustale bojuje a pro tym by se roztrhal, ale naopak mi prijde, ze philips se tam cilene jen tak mota, aby vubec nemusel hrat a nahodou neprisel do kontaktu s micem, aby se neprislo na to, ze vlastne fotbal absolutne neumi. sprint mu nic nerika, do souboju nechodi, prihrat neumi, kontaktu se vyhyba... neskutecne me sere

Reagovat
OnlyWHU

Souhl.!

Reagovat
OnlyWHU

Danny se už na to nemohl dívat.

Nic pro kardiaky!

Prošustrovali jsme trestuhodně první půli a po vystřídání dvou šneků (WP a CP) jsme se ve druhý půli přece jen sebrali. Paquetá nás nastarotoval a po nekonečných šancích nakonec srovnal Ings!!! A pak břevno, před tím milimetrovej ofsajd při jasným gólu atd.!

Ostuda? Doma s posledním ano.

A teď přijde hustej program. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele