19. kolo
26.12.2023 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Alfie Doughty a Jacob Brown (© AFP)

Otupělé Žiletky zůstávají poslední i po strhující bitvě nováčků. Zmar Sheffieldu podtrhly vlastní góly

Sheffield nezvládl duel 19. kola Premier League a v bitvě nováčků podlehl na vlastním hřišti Lutonu 2:3. Poločasovou přestávku sice strávili ve vedení díky brance Alfieho Doughtyho hosté, po hodině hry ale The Blades dvěma přesnými trefami vývoj duelu otočili. Pak ovšem znovu nastoupili Kloboučníci, díky dvěma vlastním gólům soupeře si vzali vedení zpátky na svou stranu a nakonec slavili tříbodový zisk. Autorem rozhodující trefy se přitom stal střídající Anis Slimane. Domácí tak nezvládli ani veledůležité klání s přímým konkurentem v boji o záchranu a v polovině soutěže jim patří beznadějně poslední místo.

Ze dvojice nováčků zanechával v posledních týdnech lepší dojem Luton. Ten nejprve trápil Arsenal i Manchester City, aby následně dokonce zdolal ambiciózní Newcastle. Ani to ho však nevyvedlo ze sestupového pásma, kde se na poslední příčce nacházel také Sheffield. Oběma celkům ale mohl dodávat naději fakt, že ze tří týmů, které se na těchto nelichotivých pozicích nacházely v čase loňských Vánoc, spadl pouze Southampton.

Aktivněji do utkání vstoupili domácí, nicméně žádný z jejich střeleckých pokusů neprošel skrz hradbu bránících hráčů. A tak jako první udeřili na druhé straně Kloboučníci. Doughty prošel ze strany s míčem až do šestnáctky, odkud z úhlu překvapil brankáře Wese Foderinghama, jemuž nasadil jesličky. Příležitost ke srovnání měly Žiletky krátce po půlhodině hry, kdy rozehrávaly přímý kop z hranice vápna. Jeho provedení si vzal na starost Gustavo Hamer a mířil přesně ke vzdálenější tyči. Thomas Kaminski se ovšem skvěle natáhl a balon vytěsnil. Před koncem první půle si šikovně naskočil na centr Ross Barkley, ale hlavičku namířil těsně nad břevno.

Po poločasové přestávce se k ráně odhodlal Jacob Brown, Foderingham ale pohotově zasáhl. Po hodině hry vedly Šavle útok, při kterém byl James McAtee poslán tvrdě k zemi v soupeřově vápně. Sudí na situaci nereagoval, a tak host z Manchesteru City posunul balon na Olivera McBurnieho, jenž ze strany zamířil přesně k levé tyči. Krátce nato vznikl ve vápně Lutonu zmatek, při němž se po několika odrazech dostal míč až k Anelu Ahmedhodžičovi a kapitán Žiletek otočil stav utkání střelou do odkryté brány. Kloboučníky to nesrazilo a v 77. bylo opět vyrovnáno, neboť jeden z centrů nešťastně tečoval hlavou za záda vlastního gólmana Jack Robinson. Aby smůly na straně domácích nebylo málo, tak se do následné přihrávky ve vlastním vápně vložil Slimane a od něj se balon odrazil až do sítě. Tuniský záložník se mohl vykoupit v nastavení, když se procpal do šance, nicméně zamířil pouze nad břevno.

Luton si tak ze hřiště svého soka z minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže odvezl všechny body. V příštím kole přivítá 30. prosince Chelsea, Sheffield čeká tentýž den těžká zkouška na hřišti Manchesteru City.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele