25. kolo
17.02.2024 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu Forest (© AFP)

Posazení Součka herní zlepšení nepřineslo, West Ham padl i s Nottinghamem

Fotbalisté Nottinghamu zvítězili ve 25. kole Premier League nad West Hamem 2:0. Jasnou dominanci domácího celku proměnil ve vedení až Taiwo Awoniyi, jenž se prosadil v nastavení první půle. I po změně stran dirigovali tempo hry hráči Forest a v závěru duelu ještě vítězství pojistili další trefou. Vladimír Coufal odehrál 76 minut, zatímco Tomáš Souček tentokrát naskočil až sedm minut po stažení kolegy z reprezentace.

West Ham sice nevyhrál už sedm soutěžních duelů v řadě, ale výkon z minulého kola ještě povýšil předchozí mizérii na další úroveň. Arsenal zesměšnil Kladiváře šesti góly, k čemuž se postavil v rozhovoru čelem Coufal, který příznivcům sliboval, že se nic podobného nebude opakovat. On a jeho spoluhráči si mohli napravit reputaci v Nottinghamu, jenž rovněž neoplýval formou a od sestupového pásma ho dělily dva body.

Otřesený West Ham málem musel dohánět ztrátu již od páté minuty, nicméně bývalý křídelník Manchesteru United Anthony Elanga zahodil tutovku, kterou zlikvidoval Alphonse Areola. Forest i nadále pokračovali v aktivitě a v utkání dominovali, nicméně další pořádná šance dlouho nepřišla ani z jednoho tábora. Fanoušky zvedlo ze židle až zakončení Morgana Gibbse-Whitea, jenže anglický záložník nakonec jen pozdravil Areolu slabou střelou doprostřed. V závěru nastaveného času už se domácí přece jen dočkali, když po pěkné přihrávce Nicolase Domíngueze skóroval Awoniyi.

Francouzský brankář ve službách Kladivářů měl plné ruce práce i krátce po přestávce, kdy parádně zlikvidoval ránu Elangy. Ojedinělou příležitostí The Hammers byl přímý kop, kterého se již tradičně ujal James Ward-Prowse, anglický šikula ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O chvíli později mohl pojistku přidat Awoniyi, ale jeho hlavička jen prosvištěla nad břevnem. Aby toho nebylo málo, posledních 20 minut museli hosté zvládnout v oslabení po vyloučení Kalvina Phillipse. Nottingham poté utkání už jen dohrával a v úplném závěru vedení pojistil Callum Hudson-Odoi.

Souboj formu postrádajících celků tak ovládl domácí Nottingham. Ten se v příštím kole představí 24. února na hřišti Aston Villy, West Ham přivítá o dva dny později Brentford.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Krize trvá. Snaha byla vidět, ale opět výbuch směrem dopředu a opět ke gólům směřující chyby Aguerda. Nebýt Areoly, vezli jsme další ranec. Těžko hodnotit jednotlivce, vybočil snad jen další drahý výbuch psycha Phillipse. Odhaduji, že Souček by byla lepší volba.

Jalovost našich hrotových útočníků je zarážející. Antonio už asi nikdy nebude , jako dřív, Bowen je poloviční a dnes totéž Kudus.Chybí nám konkurence na posty v základní sestavě. Náhradníci nejsou rovnocenní.

Tak, jak hladce ještě před měsícem vítězili, tak hladce teď prohráváme.

Tak sned už příště shodíme tu deku. COYI!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele