14. kolo
02.12.2023 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dwight McNeil (© AFP)

Everton začal odkrajovat z rekordního trestu. Venkovní fazonu prodloužil v Nottinghamu McNeil

Fotbalisté Nottinghamu prohráli ve 14. kole anglické nejvyšší soutěže na svém hřišti s Evertonem 0:1. Hosté se sice stále vzpamatovávali z 10bodového odpočtu ze strany fotbalové asociace, což byl dosud nejtěžší trest tohoto typu v éře Premier League, na jejich herním představení to však takřka nebylo znát. Už v průběhu první půle spálili velké šance Beto a Dwight McNeil, druhý jmenovaný si ale po změně stran spravil chuť a ranou do pravého horního rohu brány rozhodl zápas. Pro Karamelky se jednalo už o třetí venkovní výhru za sebou.

Sobotní podvečer svedl k bitvě dva celky, které se nacházely v dolní polovině tabulky. Nottingham Forest měl sice před tímto kolem pohodlný osmibodový náskok na sestupové pásmo, nicméně manažer Steve Cooper nemohl být příliš klidný. Jeho tým totiž minulý víkend prohrál s Brightonem, a z posledních devíti ligových zápasů tak vyhrál jen jeden. Toffees na tom byli i přes poslední prohru s United herně mnohem lépe, dopláceli však na výrazný trest od svazu.

Souboj dvou týmů, které se nacházely v sestupovém pásmu, odstartoval aktivněji Everton. Přesný dlouhý nákop Jamese Tarkowskiho si však nedokázal na hruď zkrotit Vitalij Mykolenko. Kdyby se mu to povedlo, směřoval by do nebezpečné šance. Následně předvedl Odysseas Vlachodimos nejistý zákrok, když po neshodě s vlastním obráncem vyrazil míč pouze před sebe. Z této chyby těžil Beto, kterému již stačilo trefit odkrytou klec. Portugalský útočník však ve stoprocentní příležitosti selhal. Krátce před odchodem do šaten dělily Karamelky od vedoucího gólu centimetry. Abdoulaye Doucouré posunul balon do běhu McNeilovi, ten překonal Vlachodimose, ale za svého kolegu zaskočil na brankové čáře Murillo a změnu skóre nepřipustil.

Po změně stran Forest svou hru vylepšili a především zpřesnili. Po rohovém kopu odvrátil Tarkowski míč pouze k Felipemu, jenže ten z bezprostřední vzdálenosti rozezvonil pouze tyč. V 67. minutě byl tým ze severu Anglie za svůj ofenzivní výkon přece jen odměněn. Jack Harrison vymyslel na pravé straně rychlou narážečku s Idrissou Gueyem a následně vyprodukoval křižný centr, který propadl až k volnému McNeilovi, a ten šajtlí směřující do pravé šibenice rozvlnil síť. Po přihrávce Morgana Gibbse-Whitea mohl vyrovnat Anthony Elanga. Jordan Pickford mu však skvělým výběhem zmenšil úhel pro zakončení, a švédský talent tak čtvrtou trefu v tomto ligovém ročníku nepřidal.

Nottingham tedy nedokázal přerušit sérii nezdarů a doma nezískal ani bod. V následujícím kole se utká 6. prosince s Fulhamem, Everton změří o den později síly s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele