21. kolo
14.01.2024 17:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Brennan Johnson v utkání s Manchesterem United (© AFP)

Höjlund byl proti Kohoutům jako z divokých vajec, Dánův příspěvek stačil na remízu

Šlágr 21. kola Premier League mezi domácím Manchesterem United a Tottenhamem skončil remízou 2:2. Zápas, který ovlivnily především prostupné defenzivy na obou stranách, bleskurychle střelecky otevřel Rasmus Höjlund. Dánský útočník navíc ke konci první půle nahrál Marcusovi Rashfordovi, jenž Rudým ďáblům vrátil vedení. Kohouti se nicméně nevzdali a díky gólu Rodriga Bentancura minutu po návratu na trávník si z ostře sledovaného duelu odnesli bod.

Tottenham byl sice známý svou nevyzpytatelností na hřištích, alespoň dle jména, slavnějších celků, na Old Trafford však prohrál při osmi z posledních 10 návštěv. Tentokrát navíc přijížděl bez Heung-Min Sona. Připravena už naopak byla nová posila z Janova Radu Dragusin, kterého Spurs vyfoukli Bayernu. Přesto se rumunský bek do základní sestavy nedostal, na rozdíl od navrátilce na Ostrovy Tima Wernera. United na přestupovém poli mlčeli, a to navzdory 14bodovému manku na čelo soutěže.

Rudí ďáblové ovšem se stávajícími oporami začali snově. Už ve třetí minutě zakončil akci odstartovanou od vlastní brány pumelicí pod břevno Höjlund. Blízko vyrovnání byl chvíli nato Werner, jeho hlavičkový pokus ale mířil těsně vedle. V 19. minutě se už Spurs úspěšného zásahu dočkali, když skákající Richarlison umístil vysoký míč od rohového praporku přesně k pravé tyči. Zaplněnými tribunami to znovu zahučelo po půlhodině hry, kdy při snaze odvrátit centr hlavičkoval Destiny Udogie do tyče vlastní brány. Síť v ní se však záhy přece jen rozvlnila. Rashford si totiž ve 40. minutě narazil míč s Höjlundem a střelou na zadní tyč zařídil United jednogólový náskok. O ten mohl domácí připravit před odchodem do šaten Cristian Romero, hlavou ovšem poslal balon jen do břevna.

Zvonění brankové konstrukce hráče Manchesteru neprobralo, jelikož hned po změně stran udeřil Bentancur, jemuž na hranici vápna ideálně přihrál aktivní Werner. Tottenham si po vyrovnání vytvořil značnou územní převahu a domácí hrozili prakticky jen z rychlých kontrů. Jeden z nich po hodině hry zakončoval Scott McTominay, rána na zadní tyč ale minula cíl. Přestože hosté pokračovali v okupování útočné poloviny, brankář André Onana příliš práce neměl. Vážnou situaci nemusel řešit ani Guglielmo Vicario, a skóre se tak už do závěrečného hvizdu nezměnilo.

Vzájemný ligový zápas těchto soupeřů hraný na Old Trafford tedy poprvé od roku 2005 skončil remízou. Manchester United se v příštím kole představí 1. února na půdě Wolves, Tottenham o den dříve přivítá Brentford.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hollo

Tip : 1 polcas X

2 polcas -2 (Spurs)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele