32. kolo
07.04.2024 16:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Momentka ze zápasu Manchester United - Liverpool (© AFP)

Mizernou produktivitu Liverpoolu zalepil král Old Trafford Salah, laxní United vykouzlili bod

Fotbalisté Liverpoolu remizovali ve 32. kole Premier League na hřišti Manchesteru United 2:2. Pikantní souboj otevřel ve 23. minutě Luis Díaz, přičemž se jen zázrakem jednalo o jediný gól hostů v úvodním dějství. Red Devils v něm naopak nevyprodukovali jedinou střelu, což se jim na Old Trafford přihodilo poprvé od října 2015. Rychle po změně stran ale Bruno Fernandes vystihl uspěchanou přihrávku mezi obránci a z velké dálky přehodil brankáře. Rudé ďábly dokonce poslal do vedení výstavní ranou Kobbie Mainoo, bodový zisk pro Reds tak musel zachraňovat až v 84. minutě z penalty Mohamed Salah. Ten dal na tomto ikonickém stadionu už šestý gól, nikdo jich v roli hostujícího hráče nedal více.

Rudí ďáblové prožili v posledním utkání s Chelsea jízdu na horské dráze, když prvně heroicky otočili nepříznivé skóre 0:2, aby v posledních minutách nastaveného času zase o všechno přišli. Hráči Liverpoolu měli jistě na paměti poslední vzájemné měření sil v FA Cupu, kdy to byli naopak oni, kdo v posledních okamžicích prodloužení inkasoval a ukončil pouť před branami semifinále.

Utkání začalo v obrovském tempu, když už ve druhé minutě Alejandro Garnachom úspěšně obešel brankáře, jehož následně překonal. Nepohlídal si však ofsajdové postavení. Vzápětí se hosté hnali v přečíslení dvou proti jednomu, které zakončoval Dominik Szoboszlai, avšak André Onana vytasil skvělý zákrok. Neuběhlo ani 20 minut a letní posila Liverpoolu z Lipska pálila znovu. Jeho náběh defenziva nepokryla, avšak balon proletěl vedle levé tyče. Štěstí manchesterské obrany vyprchalo před polovinou prvního dějství, když při rohovém kopu zůstal osamocený Díaz a ten již chybu potrestal.

Nevyužitých příležitostí z konce první půle hosté litovali hned po změně stran, když na Old Trafford zvedl diváky ze sedadel Fernandes. Portugalec vystihl nepřesnou přihrávku mezi obránci a neostýchal se vypálit z takřka poloviny hrací plochy, čímž překvapil vyběhnutého Caoimhína Kellehera a vyrovnal. Náskok si hosté mohli vzít vzápětí zpět, nicméně rychlý protiútok zakončoval Darwin Núňez mimo tři tyče. Hosté ubrali z tempa, čehož v 67. minutě využili Rudí ďáblové. Mladý Mainoo vypálil z otočky a jeho pokus se zakroutil mimo dosah Kellehera. S blížícím se koncem utkání se hnali Kloppovi svěřenci vpřed. V 79. minutě znovu nehlídaného Díaze vychytal Onana. K dorážce se přiřítil Salah, jenž z úhlu přestřelil. Po chvíli ovšem Egypťan dostal příležitost k nápravě při pokutovém kopu po faulu Aarona Wan-Bissaky. Penaltu s přehledem proměnil poté, co si zkušeně počkal, kam Onana skočí. V nastavení se ve vápně opět objevil nepokrytý Díaz, hrdinou se ale pro svůj tým nestal, neboť balon poslal příliš vysoko.

Manchester United se tak remízou s Liverpoolem částečně vykoupil z předešlého promarněného utkání. V dalším kole zamíří 13. dubna na hřiště Bournemouthu, Reds přivítají o den později Crystal Palace.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele