26. kolo
24.02.2024 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Calvin Bassey (© Fulham FC)

Fulham poslal k zemi vítězné tažení Rudých ďáblů, na Old Trafford úřadovali Nigerijci

Fotbalisté Manchesteru United přerušili čtyřzápasovou vítěznou ligovou sérii, když ve 26. kole Premier League nestačili na Fulham v poměru 1:2. Domácí celek se v ofenzivě po většinu utkání až nečekaně trápil, v dresu hostů naopak po hodině hry zazářil přesnou trefou Calvin Bassey. Premiérový gól nigerijského reprezentanta v nejvyšší anglické soutěži dokázal až v 89. minutě negovat Harry Maguire, poslední slovo však měl v sedmé minutě nastavení další finalista Afrického poháru v dresu Chalupářů Alex Iwobi.

Rudí ďáblové poprvé v sezoně dosáhli na čtyři ligové výhry v řadě, i to byl důvod k pomalu narůstajícímu optimismu v jejich táboře. Poslední úspěch na hřišti Lutonu je dokonce dostal na dostřel první pětce soutěže. Současný trend tak United chtěli potvrdit i proti Fulhamu, jenž v tomto kalendářním roce vyhrál všehovšudy jednou a propadl se do druhé poloviny tabulky.

Úvod utkání nabídl velmi vyrovnanou podívanou, přičemž střelecky aktivnějším celkem byl překvapivě tým ze západního Londýna. V první nadějnější příležitosti se po 18 minutách hry objevil Iwobi, který obranu Rudých ďáblů vystrašil projektilem z hranice vápna. Na něj krátce nato navázal Rodrigo Muniz, jehož nebezpečnou hlavičku vyrazil reflexivním zákrokem z brankové čáry gólman André Onana. Tým z Manchesteru o sobě dal poprvé výrazněji vědět po odehrané půlhodině, kdy utažená rána Dioga Dalota olízla pravou tyč. Brankovou konstrukci orazítkoval na druhé straně i Rodrigo Muniz. Festival šancí zakončil tvrdým projektilem Andreas Pereira, s tím si však poradil připravený Onana.

Ve druhé půli byli na útočné polovině aktivnější hostující fotbalisté. V 65. minutě nejprve vypustil dalekonosnou pumelici Harrison Reed. Prudkou ránu, která letěla pod břevno, ještě dokázal Onana vytěsnit. Z následného rohového kopu už ovšem defenziva United kapitulovala, když se k odraženému balonu ve vápně probojoval Bassey a nechytatelnou ranou poslal Chalupáře do zaslouženého vedení. O odpověď se chvíli nato pokusil Bruno Fernandes, jehož pokus směřující k pravé tyči musel vyrazit Bernd Leno. Svěřenci Erika ten Haga se nakonec svého gólu dočkali, jelikož se v 89. minutě po Fernandesově střele prosadil z dorážky Maguire. Ani to však na body nestačilo, protože po bleskovém protiútoku v sedmé nastavené minutě přiřkl Fulhamu vítězství Iwobi.

United tedy výkonnostní vzestup nepotvrdili a s Chalupáři překvapivě padli. Návrat na vítěznou vlnu by v příštím kole rozhodně uvítali, neboť 3. března vyzvou v derby Citizens. Fulham o den dříve přivítá Brighton.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele