28. kolo
09.03.2024 13:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Čertík Garnacho připravil při výhře Rudých ďáblů hostujícímu Evertonu pekelné uvítání

Manchester United se po dvou ligových zaváháních vrátil na vítěznou vlnu, když ve 28. kole Premier League porazil na Old Trafford Everton 2:0. Výsledek atraktivního duelu se šancemi na obou stranách určily dvě penalty, které v úvodní půli vybojoval Alejandro Garnacho. Mladý Argentinec se stal prvním hráčem Red Devils, jemuž se takový kousek v jednom utkání nejvyšší anglické soutěže podařil. O úspěšné zahrávání pokutových kopů se podělili Bruno Fernandes a Marcus Rashford. Karamelky tak podlehly domácím už popáté v řadě.

Po sérii pěti ligových zápasů bez porážky přišlo pro Manchester United těžké vystřízlivění, když po domácí prohře s Fulhamem nestačil ani v městském derby na Citizens. Ideálním soupeřem pro návrat na vítěznou vlnu se zdál být tápající Everton. Karamelky totiž v lize nevyhrály už 10 střetnutí v řadě a jedinou dobrou zprávu pro ně představovalo snížení bodového odečtu.

Aktivní napadání liverpoolského celku domácím od začátku způsobovalo obrovské problémy, jako první se nicméně radovali Rudí ďáblové. James Tarkowski zasáhl ve vlastním vápně Garnacha a nařízenou penaltu ve 12. minutě s přehledem proměnil Fernandes. S bleskovou odpovědí málem přispěchal z voleje pálící Dwight McNeil, jeho projektil ale prosvištěl vedle levé tyče. André Onana se proto poprvé výrazně zapotil až ve 25. minutě, kdy vytáhl povedenou ránu Jamese Garnera zpoza šestnáctky.

Své schopnosti následně prokázal na druhé straně i Jordan Pickford, když zneškodnil pokus Fernandese z přímého kopu směřující do šibenice. Po půlhodině hry už ovšem Manchester udeřil podruhé. Další penaltu opět vybojoval kličkující Garnacho a z bílého bodu se nemýlil Rashford.

Chvíli po změně stran se mohl na střeleckou listinu přidat i sám 19letý křídelník. Ten se po pravé straně prohnal do pokutového území, ránu z úhlu však poslal těsně nad břevno. O něco lépe mířil po hodině zápasu Fernandes, Portugalcův přízemní pokus ale konečky prstů vytěsnil Pickford. V 76. minutě potvrdil chabou střeleckou formu Dominic Calvert-Lewin. Někdejšího tahouna fotbalistů v modrém se snažil najít ostrým pasem do malého vápna Lewis Dobbin, jenže střídající Angličan nezareagoval včas a promáchl.

Manchester tak napravil nedávná zaváhání a doma získal tři body. Oba celky čeká další ligový zápas až 30. března. Toffees změří síly s Bournemouthem, Red Devils se utkají s Brentfordem.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele